Германският журналист Денис Юджел, който е в турски затвор от

...
Германският журналист Денис Юджел, който е в турски затвор от
Коментари Харесай

Освобождават германския журналист Денис Юджел от затвор в Турция

Германският публицист Денис Юджел, който е в турски затвор от година, ще бъде освободен, оповестява немското външно министерство, представено от DW.

Според информацията, държавното управление е " облекчено и предостатъчно " и благодари на турската правосъдна система. Говорител на държавното управление разяснява, че немският външен министър Зигмар Габриел е " работил интензивно за разрешаване " на това дело и добавя, че не е имало " мръсни покупко-продажби ".

Юджел, който има немско и турско поданство, е сътрудник на немския ежедневник " Велт " бе упрекнат, че работи за терористична организация.

На среща с канцлера Ангела Меркел в четвъртък турският министър-председател Бинали Илдирим загатна, че е имало някакво " придвижване " в тази ситуация на Юджел и той се надява, че Юджел скоро ще бъде освободен.

Делото на Юджел, както и случаи на други арестувани публицисти и деятели, напрегна връзки с Анкара. Меркел назова случая на Юджел " задължение " за двустранните връзки.

Главният редактор на " Велт " Улф Пошар разяснява, че освобождението му е " най-хубавата вест до момента, ние сме толкоз щастливи. Благодаря на всички поддръжници ". Вестникът е бил авансово осведомен за освобождението от юриста на Юджел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР