Германският институт Паул Ерлих - PEI, който отговаря за регулация

...
Германският институт Паул Ерлих - PEI, който отговаря за регулация
Коментари Харесай

Германия може да съдейства за регистрация и производство на Sputnik V в ЕС

Германският институт " Паул Ерлих " - PEI, който дава отговор за регулация на медикаментите , удостовери в петък, че към този момент е в контакт с Русия по отношение на документите за регистрация на имунизацията Sputnik V против ковид в Европейския съюз, оповестява ТАСС, цитирайки ръководителят на института Клаус Цихутек от конференция в Берлин.

" Да, имаше запитвания и към този момент има контакти в това отношение . Това значи, че към този момент сме се съветвали с нашите съветски сътрудници в границите на видеоконференцията ", означи Цихутек и добави, че консултациите се отнасят до два аспекта - пояснение на изискванията на Европейски Съюз за регистрация на ваксини, както и способи за връзка с представители на Европейската организация по медикаментите.

" Подобни контакти се реализират и ние се стремим да подсигуряваме, че индустриалните точки са вероятни и в Европа ", разяснява ръководителят на PEI.

В същото време Цихутек акцентира, имунизацията би трябвало да дава отговор на критериите на Европейски Съюз . Германският канцлер Ангела за одобрение на съветската ваксина в Европейски Съюз.
 Русия към Европейски Съюз: Можем да ви предоставим 100 млн. дози Sputnik V
Русия към Европейски Съюз: Можем да ви предоставим 100 млн. дози Sputnik V

Достатъчно за 50 млн. души - през второто тримесечие на 2021 година

Ръководителят на немския регулаторен орган чака Европейски Съюз да утвърди имунизацията COVID-19 на AstraZeneca без никакви възрастови ограничавания , оповестява " Ройтерс ".

Европейската организация по медикаментите - EMA, би трябвало да издаде рекомендация за имунизацията на AstraZeneca, създадена взаимно от Оксфордския университет, по-късно в петък.

Клаус Цихутек съобщи, че европейските регулатори са в положение да одобрят имунизацията без ограничавания с предизвестието, че наличните данни за по-възрастните възрастови групи са по-слаби.

По-рано здравният министър Йенс Шпан съобщи, че не чака безкрайно утвърждение .

В четвъртък съобщи, че имунизацията на AstraZeneca би трябвало да се дава единствено на хора сред 18 и 64 години .
 Европейската комисия разгласява контракта с AstraZeneca
Европейската комисия разгласява контракта с AstraZeneca

Някои елементи от контракта обаче са скрити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР