Германският футболен гранд Байерн (Мюнхен) уволни треньора Карло Анчелоти. Официалният

...
Германският футболен гранд Байерн (Мюнхен) уволни треньора Карло Анчелоти. Официалният
Коментари Харесай

Байерн уволни Анчелоти

Германският футболен гранд " Байерн " (Мюнхен) уволни треньора Карло Анчелоти. Официалният уебсайт на първенеца в Бундеслигата удостовери новината, че италианският експерт е освободен поради слаби резултати от началото на сезона. Решаваща за раздялата се оказа снощната загуба с 0:3 от " Пари Сен Жермен ", която е най-тежката за баварците в груповата фаза на Шампионската лига след 1996 година

" Много е тъпо, че би трябвало да се приказва тъкмо за това. Анализирахме обстановката и би трябвало да има ясни последици ", съобщи генералният шеф на " Байерн " Карл-Хайнц Румениге минути след дуела на ст. " Парк де Пренс " в Париж. Окончателното решение бе обявено през днешния ден следобяд, след незабавна среща на управлението на ст. " Алианц Арена " в Мюнхен.

Временно тимът ще бъде воден от досегашния помощник Вили Саньол. Според пресата в Германия " Байерн " има предпочитание да притегли за непрекъснат треньор или някогашния ментор на " Борусия " (Дортмунд) Томас Тухел, или сегашния на " Хофенхайм " - Юлиан Нагелсман.

" Представянето на нашия тим от началото на сезона не дава отговор на нашите упования - разяснява Румениге през днешния ден. - Двубоят в Париж ясно сподели, че би трябвало да създадем нещо. Днес аз и Хасан Салихамиджич (б. р. - спортният шеф на " Байерн " ) организирахме сериозен диалог с Анчелоти и го информирахме за нашето решение. Искам да благодаря на Карло за взаимната ни работа и откровено скърбя, че нещата се развиха по този метод. Карло е мой другар и ще си остане подобен, само че бяхме длъжни да вземем професионално решение за положителното на " Байерн ". Сега чакам тимът да усъвършенства представянето си, с цел да можем да осъществим задачите си. "

Карло Анчелоти бе назначен предишното лято, наследявайки на поста миналия отпред на " Манчестър Сити " Хосеп Гуардиола. За 60 мача като треньор на " Байерн " 58-годишният италианец реализира 42 победи, 9 равенства и 9 загуби. Под негово управление мюнхенци завоюваха една шампионска купа и две Суперкупи на Германия.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР