Германските социалдемократи представиха своите шестима министри, които ще управляват в

...
Германските социалдемократи представиха своите шестима министри, които ще управляват в
Коментари Харесай

Хайко Маас е новият външен министър на Германия

Германските социалдемократи показаха своите шестима министри, които ще ръководят в огромната коалиция с християндемократите на Ангела Меркел и баварския християнсоциален съюз. Нито един от министрите в предходното държавно управление на резервира поста си, написа 24 часа.

В идващото държавно управление на Германия ще има доста нови лица. Социалдемократите също като консерваторите залагат на някои нови за огромната политика фрагменти, както и на познати към този момент персони.

Досегашният министър на външните работи на Германия Зигмар Габриел няма да остане на този пост. Вместо него новият външен министър в Берлин ще е досегашният министр на правораздаването Хайко Маас. Като правосъден министър Хайко Маас се прочу отвън Германия най-много с проектозакона си за санкции при тирада на омразата във фейсбук.

Както беше оповестено още след договарянията финансов министър и вицеканцлер ще е досегашният кмет на Хамбург Олаф Шолц.

Министерството на фамилните работи, младежта и дамите ще бъде поето от 39-годишната берлинчанка Франциска Гифай. Тя е единствената източногерманка от министрите на ГСДП. Другата жена измежду тях е Катарина Барлей, която поема министерството на правораздаването. Начело на министерството на труда и обществените грижи застава някогашният общоприет секретар на партията Хубертурс Хайл. Околната среда поема също ноово лице за огромната политика - Свеня Шулце. Още по тематиката тук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР