Британският министър на отбраната Грант Шапс обяви изпращането на 80

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс обяви изпращането на 80
Коментари Харесай

Великобритания изпраща на Украйна ракети за противовъздушна отбрана, боеприпаси и бронирани машини

Британският министър на защитата Грант Шапс разгласи изпращането на 80 ракети за противовъздушна защита, 1 млн. муниции и 20 амфибийни бронирани високопроходими машини BvS 10 Viking за Украйна. Доставката от Англия включва и безпилотни летателни апарати, бронежилетки и съоръжение, належащо за разминиране.

" Точно това направи Англия през днешния ден ", написа министърът на защитата в профила си в X, като приложи фотография с информация за доставките. Данните са за трите седмици, откогато Англия усили финансовата си помощ за Украйна до 3 милиарда паунда (3,8 милиарда долара).

Графиката демонстрира, че до края на май Обединеното кралство има намерение да изпрати на Украйна още 20 ракети за противовъздушна защита , с което броят на ракетите ще доближи 100. Лондон е трансферирал на Киев 20 системи за разминиране, 4000 разследващи дрона, аварийни елементи за съоръжение и военни муниции.

На 3 май английският министър на външните работи Дейвид Камерън даде обещание по време на посещаване в Киев да продължи да отделя 3 милиарда паунда (3,8 милиарда долара) годишно за подкрепяне на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Той също по този начин съобщи, че Украйна може да нанася удари по съветска територия с оръжия, доставени от Обединеното кралство.

През януари Англия утвърди военна помощ за Украйна в размер на 2,5 милиарда паунда (3,17 милиарда долара) през 2024 и 2025 година През април английският министър-председател Риши Сунак разгласи проектите си да усили помощта до 617 млн. $.

Според премиера Лондон ще трансферира на Киев 400 транспортни средства, 1600 оръжия и 4 млн. муниции.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР