Германски регулатор принуди компанията Audi, част от концерна Volkswagen, да

...
Германски регулатор принуди компанията Audi, част от концерна Volkswagen, да
Коментари Харесай

Дизелгейт отново на дневен ред: Audi изтегля стотици хиляди автомобили от пазара

Германски регулатор принуди компанията Audi, част от концерна Volkswagen, да изтегли от пазара 127 хиляди автомобила. Регулаторът KBA установи, че возилата имат противозаконен програмен продукт, който може да управлява нездравословните газови излъчванията, изпускани от колите.

Volkswagen бе въвлечена абсурда "Дизелгейт " още през 2015 година, когато инспекция откри, че 11 милиона транспортни средства от групата "Фолксваген " съдържат програмен продукт, който им разрешава да заобикалят стандартите за замърсяване на въздуха. На автомобилния гигант бяха наложени големи санкции, както в Германия, по този начин и във всички страни, на чиито пазари се продаваха колите с противозаконен програмен продукт.

Говорител на Audi разяснява последната серия от абсурда, като уточни, че компанията прави оценка вероятните софтуерни нередности в съдействие с KBA.

"Софтуерът на засегнатите коли ще бъде напълно модифициран, тестван и възложен на KBA за утвърждение ", оповестиха от Audi, представени от БНР.

От 127 хиляди автомобила, които ще бъдат изтеглени пазара, 77.6 хиляди са в Германия. Процедурата ще засегне редица модели с дизелови мотори V6.

Новината води до разпродажби на акциите на Audi, като те се намаляват с 4.81% към 792 евро за акция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР