Германската търговско-промишлена камара (DIHK) предупреди за сериозни последици за икономиката

...
Германската търговско-промишлена камара (DIHK) предупреди за сериозни последици за икономиката
Коментари Харесай

Германия прогнозира какво ще се случи с икономиката

Германската търговско-промишлена камара (DIHK) предизвести за съществени последствия за стопанската система на страната, в случай че бъдат наложени спомагателни наказания против Русия, в това число възбрана за доставки на природен газ, във връзка със събитията в Украйна. Това мнение изрази основният изпълнителен шеф на DIHK Мартин Ванслебен в изявление, оповестено във вестник Rheinische Post.

Той изясни, че към този момент признатите наказания последователно стартират да влизат в действие. „ Въз основа на съответна информация от компании, виждаме, че въздействието на глобите върху немската стопанска система през идващите месеци не би трябвало да се подценява. Това се отнася освен за по-нататъшното повишаване на цените на силата, само че и за разстройства във веригите за доставки, които оказват мощно въздействие върху стопанската система “, сподели Ванслебен и акцентира на това, че „ войната не може да бъде основа за бизнеса “.

Неимоверно нараства броят на междинните индустриални предприятия, които при сегашните по-високи цени не могат да си разрешат повече произвеждане. „ Опасявам се, че даже нашите лични системи би трябвало да бъдат изключени най-малко краткотрайно заради дефицит на електрическа енергия. Всеки политик в Европа би трябвало да вземе поради тази икономическа обстановка ", заключи Ванслебен.

Представители на металургичната и електротехническата промишленост също предизвестиха за съществени последствия от налагането на по-нататъшни наказания против Русия. „ Ако Германия реши да спре вноса на газ или нефт от Русия, това ще има голямо влияние върху нашата промишленост, както и върху частните семейства “, сподели Стефан Волф, президент на Съюза на работодателите на Gesamtmetall, пред вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. " Инфлацията ще бъде двуцифрена. Сигурността на доставките ще бъде под сериозна опасност ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР