Германската столица Берлин започна от миналата нощ да гаси осветлението

...
Германската столица Берлин започна от миналата нощ да гаси осветлението
Коментари Харесай

Берлин изключва осветлението на сгради и паметници заради енергийни икономии

Германската столица Берлин стартира от предходната нощ да гаси осветлението на голям брой монументи и исторически здания, с цел да се причисли към напъните на цялата страна за икономии на сила пред риска от дефицит, съобщи Франс прес.

Около двеста емблематични обекта, измежду които Колоната на успеха, дворецът „ Шарлотенбург “, както и постройката на кметството повече няма да бъдат осветявани през нощта.

" С оглед на войната в Украйна и заканите на Русия, свързани с енергийната политика, е значимо да използваме енергийните си запаси с допустимо най-голямо внимание ", се споделя в изказване на заместник-кметът на Берлин и консултант по екологичните въпроси в берлинската община Бетина Яраш от партията " Съюз 90 " / " Зелени ".

С тези ограничения Берлин ще спести сила от 1400 прожектора, употребявани за осветяването на обектите. За прекъсването на автоматизирания механизъм, който задейства светлините при настъпването на нощта, ще е нужна човешка интервенция постройка по постройка, което ще отнеме няколко седмици. В резултат на това градът няма да икономиса първоначално пари, тъй като цената на прекъсването на осветлението на публичните здания чрез човешка интервенция и то постройка по постройка ще излезе колкото разноските от спестено осветяване за една година, или 40 000 евро. Така че в кратковременен проект от голяма важност ще е не чистата облага от приложената мярка, а резултатът от това, че се е пристъпило към икономисване на сила, считат от градската администрация на Берлин, който употребява всяка година към 200 000 киловатчаса.

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер също пожела да даде образец тази седмица, като разгласи, че формалната му резиденция в Берлин - дворецът " Белвю ", повече няма да се осветява през нощта, с изключение на при специфични мотиви, като да вземем за пример държавни визити.

От няколко седмици немският канцлер Олаф Шолц приканва за национална готовност, с цел да се осъществят икономии на сила. Причината за това са голямото повишение на цените, както и заплахата от спиране на газовите доставки през зимата. В страната започва и акция, ориентирана към предприятията и жителите, за да се възприемат някои практики, като понижаване на климатизацията в постройките, насърчаването на потребление на публичен превоз и даже промяната на душовете с такива, които харчат по-малко вода. Множество огромни градове из цялата страна също оповестиха проекти за спестовност на сила.

Преди войната в Украйна, Германия купуваше 55 % от нужния ѝ газ от Русия. В началото на юни покупките спаднаха на 35 %, само че страната де факто стана подвластна от случайните решения на Москва за преустановяване на доставките. " Газпром ", на няколко стадия, понижи до 20 % доставките на газ за Германия през газопровода " Северен поток 1 ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР