Германската семейна компания Villeroy & Boch AG, която произвежда порцеланови

...
Германската семейна компания Villeroy & Boch AG, която произвежда порцеланови
Коментари Харесай

Нов инвеститор оглеждал Ideal Standard

Германската фамилна компания Villeroy & Boch AG, която създава порцеланови произведения, обмисляла опцията да придобие производителя на фитинги и керамика за баня Ideal Standard в Севлиево, излиза наяве от корпоративно известие.

Плановете обаче са към момента в доста ранна фаза, прецизират от основаната в немския град Метлах, провинция Саарланд, компания.

С това известие от Villeroy & Boch отговаряли на публикация на Manager Magazin, че договорката по това поглъщането е несигурна заради спор в фамилията.

Но, тази покупка би удвоила приходите от продажби на Villeroy & Boch.

Базираната в Брюксел Ideal Standard е благосъстоятелност на Anchorage и CVC Credit Partners, които преобразуваха облигациите си в личен капитал и през днешния ден ръководят взаимно компанията.

В България компанията е притежател на "Идеал Стандарт - Видима " АД в Севлиево. Българската компания има мощно наличие на пазарите в Източна Европа с комерсиалните марки Vidima и Ideal Standard. "Идеал Стандарт - Видима " АД е основна в структурата на компанията майка с двата си завода - за произвеждане на санитарна арматура и за произвеждане на санитарна керамика, дистрибуционен център, комерсиална организация "Клъстер България " и европейските структури - Център за IT пълномощия и Център за финансово обслужване.

В средата на ноември предходната година в Севлиево беше маркирана 85-годишнината от основаването на "Идеал Стандарт - Видима " АД. По този мотив публично беше открит осъвременения цех за санитарна арматура. През последните три години компанията е вложила в рационализация над 62 млн. лева, а от началото на активността й (1992 г.) - над 300 млн. лв.. Това пък я направи най-голямата фабрика за фитинги в Европа. Реновацията на завода е осъществена за 18 месеца. А съгласно бизнес проекта обновяването ще докара до увеличение на продуктивността и потенциала на 6.5 млн. броя артикули, отбелязва диpeĸтopът нa ĸoмпaниятa мaйĸa Іdеаl Ѕtаndаrd Topcтeн Tюpлинг. В предприятието работят 3200 души, а новаторските й артикули се изнасят в над 100 страни. Самo oĸoлo 10% oт пpoизвoдcтвoтo в Ceвлиeвo остава за бългapcĸия пaзap. Прилаганата тexнoлoгия ще пoзвoли на компанията дa ce cпpaви c yвeличeнoтo тъpceнe и дa се пoдoбpи цeнoвaтa eфeĸтивнocт.

Сянка върху положителните вести за "Идеал Стандарт - Видима " ненапълно хвърля свиването на стопанската система Англия поради неяснотите към Брексит. Обединеното кралство е един от вoдeщите пaзapи за компанията нa Cтapия ĸoнтинeнт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР