Германската провинция Саксония подписа споразумение с тайванския гигант TSMC за

...
Германската провинция Саксония подписа споразумение с тайванския гигант TSMC за
Коментари Харесай

TSMC ще обучава германски студенти в областта на полупроводниците

Германската провинция Саксония подписа съглашение с тайванския колос TSMC за образование на немски студенти в опит да се отговори на възходящото търсене на служащи в бранша на полупроводниците.


Недостигът на квалифицирани служащи, включително и в основния бранш на чиповете, се трансформира в главно предизвикателство за Германия, най-голямата стопанска система в Европа, заради пенсионирането на големи групи по-възрастни чиновници.

Миналия месец Тайванската компания за произвеждане на полупроводници, която управлява повече от половината от международното произвеждане на чипове, разгласи нова фабрика за чипове на стойност 3,8 милиарда $ в столицата на Саксония Дрезден.

Споразумението, подписано сред TSMC, Саксония и Дрезденския софтуерен университет (TU Dresden), " е особено предопределено за образование на немски STEM студенти за кариера в полупроводниковата промишленост ", се споделя в изказване на тайванската компания.

До 100 студенти с високи достижения от страната ще дойдат в Тайван за шестмесечна стратегия за продан и " ще си сътрудничат с най-хубавите тайвански университети ", добави тя.

Първите студенти се чакат през февруари 2024 година, съгласно TSMC.

Пазарните изследвания демонстрират, че в производството на чипове се търсят над един милион квалифицирани служащи, съобщи Лора Хо, старши вицепрезидент по човешките запаси на TSMC.

" Подготвяме се авансово за дефицита на гении, който може да настъпи в скоро време, а укрепването на образованието в региона на полупроводниците е най-критичният метод за разрешаване на световния дефицит на механически гении. "

Очаква се да бъдат основани към 2000 директни високотехнологични работни места.

" Знаем, че фирмите от региона на полупроводниците (са) изправени пред проблеми с намирането на задоволително гении ", съобщи пред Агенция Франс Прес Себастиан Гемков, държавен министър на науката на Саксония.

" Ето за какво започнахме доста рано да структурираме този развой, тъй че TSMC, а по-късно и ESMC да разполагат с всички чиновници, от които се нуждаят ", сподели той, визирайки Европейската компания за произвеждане на полупроводници.

ESMC е взаимно дружество сред TSMC, немските Bosch и Infineon и холандската компания NXP, което ще построи завода в Дрезден.

Производството на TSMC се разшири оттатък Тайван, защото западните сили показаха угриженост по отношение на това, че производството на чипове - от решаващо значение за актуалната международна стопанска система - е концентрирано на остров, който Китай афишира за своя територия.

През последните години Пекин ускори политическия и военния напън върху острова, което усили опасенията за световната верига за доставки на полупроводници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР