Германската полиция извърши обиски, за да арестува десни екстремисти за

...
Германската полиция извърши обиски, за да арестува десни екстремисти за
Коментари Харесай

Германската полиция арестува екстремисти, планирали да отвлекат здравния министър

Германската полиция извърши обиски, с цел да арестува десни екстремисти за скрит план за похищение на министъра на опазването на здравето и обмисляне на огромни терористични набези, съобщи Анадолската организация.
Петима екстремисти, свързани с крайнодясното придвижване " Райхсбургер " (Граждани на Райха), бяха задържани по време на обиски в шест федерални провинции, оповестиха публични лица.
Според прокуратурата 41-годишният обвинен, който беше задържан в югоизточния град Волфратсхаузен, е взел участие в проектите преди две години да отвлече министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах поради налагането на строги ограничения против ковид.
Десният екстремист е възнамерявал да пътува до Хърватия и да закупи револвер, който да бъде употребен в заговора за отвличането на Лаутербах, оповестиха прокурорите пред публичната телевизия Bayerische Rundfunk (BR).
Съобщава се, че другите четирима обвинени са подкрепяли или интензивно са взели участие в проекти за осъществяване на терористични набези за всяване на безпорядък в цялата страна и събаряне на демократичната система в Германия.
Последователите на Райхсбургското придвижване отхвърлят легитимността на Германия и настояват, че страната се ръководи от членове на по този начин наречената " дълбока страна ". Много от тях отхвърлят да заплащат налози и постоянно влизат в спор с управляващите.
По оценки на немската организация за вътрешно разузнаване BfV групата има 23 000 почитатели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР