Германската организация Dekra направи краш тест на 18-годишен Hyundai Getz

...
Германската организация Dekra направи краш тест на 18-годишен Hyundai Getz
Коментари Харесай

Опасни ли са старите коли при сблъсък?

Германската организация Dekra направи краш тест на 18-годишен Hyundai Getz с пробег от 270 хиляди километра. Експертите взеха решение да тестват надеждността на автомобил, който е в употреба отдавна, както и да оценят работата на системите за сигурност, а точно въздушни възглавници и колани. Те имитираха преден конфликт с неподвижно затруднение със скорост 50 километра в час.

След 17 милисекунди след конфликта се задействат обтегачите на защитния колан, след още две милисекунди се отварят капаците на предните въздушни възглавници. В умозаключение специалистите декларират, че всички системи сработват единствено за 37.9 милисекунди - за съпоставяне човек мига със скорост от към 100 милисекунди.
 Опасни ли са старите коли при конфликт? (експеримент)

Експерти от Dekra похвалиха качеството на направа и издръжливостта на остарелия Getz. В резултат на удара с имобилен обект каросерията се деформира, само че е допустимо да се отворят вратите без никакви проблеми, а предните подпори остават непокътнати.

Трябва да се има поради, че актуалните коли доста надвишават масата на бюджетните коли, създадени преди съвсем 20 години, тъй че е мъчно да се съпостави тяхната надеждност, само че като цяло от Dekra вършат умозаключение, че 15- и повече годишните коли не са толкоз рискови при конфликт, колкото се пробват да ги изкарат някои.
 Опасни ли са старите коли при конфликт? (експеримент)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР