Германската кухня е особено популярна с красивите си коледни сладки,

...
Германската кухня е особено популярна с красивите си коледни сладки,
Коментари Харесай

За радост на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухня

Германската кухня е изключително известна с красивите си коледни сладки, както и с огромното многообразие на всевъзможни печени, варени и задушени меса. Ето някои от най-разпространените немски месни предписания.

Свинско месо с бира

 За наслада на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухня

Необходими артикули: 1 кг свинско месо за готвене, 1 ч.л. смляно кафе, 5- 6 скилидки чесън, 500- 700 мл бира, 1 филия от средата на черен самун, кора от лимон, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Месото се измива и нарязва на части. Слага се в тенджера дружно с кафето и скилидките чесън. Полива се с към 500 мл бира, в която ще се вари. След като стартира да омеква, към него се прибавя натрошената филия, малко настъргана кора от лимон, сол и черен пипер на усет. Вари се до цялостна подготвеност, като може понякога да се долива бира при нужда.

Бифтек по хамбургски

 За наслада на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухня

Необходими артикули: 500 г телешка кайма, 1/2 глава кромид лук, 3 с.л. мляко, 1 ч.л. горчица, червен пипер, черен пипер и сол на вкус

Начин на подготвяне: Подправете каймата със сол, червен и черен пипер. Добавете към нея настъргания лук, 3 с.л. мляко и 1 ч.л. горчица. Готовата примес се оставя за към 1 час в хладилника, с цел да поеме месото всички подправки. От нея след това се оформят 4- 5 плоски бифтека, които се пекат на мощно сгорещена скара от двете страни.

Варено говеждо месо

 За наслада на мъжа ви: Месни специалитети от немската кухня

Необходими артикули: 800 г говеждо месо от бут, 4 моркова, 2 глави целина, 3 глави кромид лук, 4 с. л. олио, дафинов лист, 250 мл бира, 1 филия от средата на самун, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Месото се измива и нарязва на тънки филии и се подправя със сол и черен пипер. Лукът се реже на полумесеци, а морковите и целината - на тънки линии. В тава се сипва мазнината, зеленчуците и най-после месото. Прибавя се дафиновият лист и в случай че е належащо, още сол. Залива се с 4 чаши вода и 250 мл бира. Захлупва се и се оставя да ври на муден огън. Когато стане готово месото, се изсипва в центъра на чиниите за сервиране, а върху него се поставят зеленчуците. Към останалия в тавата сос се прибавя натрошената филия и се оставя още малко да ври. С по този начин полученият сос по-късно ще залеете месото и зеленчуците.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР