Германската компания Behr-Hella Thermocontrol, която от три години има завод

...
Германската компания Behr-Hella Thermocontrol, която от три години има завод
Коментари Харесай

Немската Бер-Хелла инвестира още 32 млн. в Божурище

Германската компания Behr-Hella Thermocontrol, която от три години има цех за автомобилни климатични системи в индустриалната зона в Божурище, стартира уголемение на производството си. Общо 31.619 млн. лева ще бъде вложението и то ще се реализира върху терен, благосъстоятелност на вложителя. Правителството утвърди план на Меморандум за съгласие с "Бер-Хелла Термоконтрол " ЕООД за осъществяване на плана за създаване на ново индустриално дружество за разширение на потенциала за произвеждане на уреди за обслужване и ръководство на климатични съоръжения. Това ще разреши инсталирането на петата поточна линия в завода на компанията и ще може да удовлетвори увеличените поръчки на клиентите.

Проектът планува потенциалът на предприятието да нарасне съвсем два пъти и да бъдат основани 250 нови работни места. Строителството стартира през месец май и би трябвало да завърши през март следващата година. Става дума за план от значително значение за бизнеса на "Бер-Хелла Термоконтрол " у нас, а и в Европа. "Решението за него е взето след деликатен разбор на дълготрайните ни вероятности тук. И по тази причина то е доста значим отзив за достиженията на BHTC България ", разяснява генералният управител на компанията Мартин Ниланд. Инвеститорът ще употребява насърчителни ограничения, свързани със периодите и даване на административно обслужване от съответните администрации, като се чака това да форсира и улесни процеса.

Заводът на "Бер-Хелла Термоконтрол " ЕООД бе първият в Икономическа зона "София-Божурище ". Немците вложиха 50 млн. лева в него, а той е единственият обект на компанията в Източна Европа. Основните артикули, които предлага BHTC, са панели и уреди за обслужване и ръководство на автомобилни климатични съоръжения. В момента в завода работят към 400 души, а продукцията е предопределена за марки като Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Daimler и други. Компанията си сложи цел да усили приходите си в България до 2020 година до 100 млн. евро.

Зад дългото (типично по немски) име "Бер-Хелла Термоконтрол " (Behr-Hella Thermocontrol - BHTC) стои немска компания с 35% пазарен дял в Европа и с 80% дял на международния пазар. Тя е измежду най-големите играчи в автомобилния бранш. Компанията е относително млада, учредена е през 1999 година в западногерманския град Липщад. Тя покрива целия развой от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен надзор.

За разлика от съперниците в бранша за автомобилни съставни елементи, които залагат на на ниска цена труд, предприятието на BHTC разполага и с развоен център. В него към този момент са наети 50 инженери, които работят непосредствено за планове на централата в Липщад. Планира се броят на заетите в развойния център последователно да доближи 100 души. Идеята е те да стартират да работят и по планове, които непосредствено ще се осъществят в завода в Божурище.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР