Германия зарадва украинския президент Володимир Зеленски. Кавцлерът Олаф Шолц се

...
Германия зарадва украинския президент Володимир Зеленски. Кавцлерът Олаф Шолц се
Коментари Харесай

Германия зарадва Зеленски. Извънредна новина

Германия зарадва украинския президент Володимир Зеленски. Кавцлерът Олаф Шолц се е съгласил да се предадат бойни танкове Leopard на Украйна след месеци на разногласия със съдружниците. Става дума за най-малко една рота от машините „ Леопард 2A6 “.

Според немското издание Spiegel страните от Запада " по всичко проличава " ще поддържат това решение на Берлин.
-->
Bloomberg на собствен ред писа, че Германия възнамерява да поддържа молбата на Полша за изпращане на рота танкове в Украйна на следващия ден, 25 януари.

Според немски медии немският канцлер Олаф Шолц е решил да разреши и на други страни като Полша да създадат това, заяви още „ Шпигел “.

Други съдружници, да вземем за пример в Скандинавия, имат намерение да се причислят към Германия и да доставят свои танкове „ Леопард “ на Киев, оповестява изданието.

Танковете към този момент са почнали да идват от складовете на Бундесвера. Възможно е в средносрочен и дълготраен проект да бъдат готови за превозване и други немски бойни танкове.

Според " Шпигел " решението на немското държавно управление явно е било предшествано от интензивни съвещания сред Федерална Република Германия и други украински съдружници. Те са траяли няколко дни. Според информацията са извършени договаряния, в това число със Съединени американски щати.

На 18 януари немският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са провели телефонен диалог. Шолц е декларирал, че би се съгласил да съобщи танкове на Украйна, в случай че Съединени американски щати стартират да доставят M1 Abrams.

Днес „ Уолстрийт Джърнал цитира източници от Пентагона и Белия дом, съгласно които администрацията на президента на Съединени американски щати е склонна да одобри решение за изпращане на Украйна на 10 до " забележителен брой " танкове M1 Abrams.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР