Германия включва Виена в червения си списък за опасност от

...
Германия включва Виена в червения си списък за опасност от
Коментари Харесай

Германия сложи Виена в червения си списък

Германия включва Виена в аления си лист за заплаха от болест с Ковид-19. Решението на немското държавно управление да включи австрийската столица в листата на рисковите региони е въз основа на покачвания брой инфектирани с ковид в града, съобщи Цветана Делибалтова, особено за Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Швейцария сложи австрийската столица в листата със наложителна карантина на лицата, идващи от Виена.

" От 5 септември броят на новозаразените на ден надвишава 50 на 100 000 души, по тази причина сме принудени да действаме ", се споделя в оповестената във в. " Стандард " позиция на немската страна.

Решението е на немските министерства на външните работи, на вътрешните работи, на опазването на здравето и на Института " Роберт Кох ".

Първоначално се открива в кои страни или региони през последната седмица е надхвърлена горната граница на новозаразените и дали това е рисково за жителите на Германия.

Предупреждението визира немските жители, които идват или напущат Виена на път за Германия. Държавата не не разрешава визитите, само че предизвестява за нараснал риск при пътешестване.

При влизане в Германия от рискова страна или регион, е належащо да бъде показан негативен тест за ковид, изработен не повече от 48 часа по-рано.

Кметът на Виена Михаел Лудвиг съобщи за пресата: " Такива ограничения са наложени на Брюксел, Париж, Прага и Женева. Това е европейски развой, а не виенска специфичност. В съпоставяне с други милионни градове ситуацията във Виена е доста положително, изключително ще се отнася до опазването на здравето. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР