Германия вече изисква отрицателен PCR тест за пътуване със самолет

...
Германия вече изисква отрицателен PCR тест за пътуване със самолет
Коментари Харесай

Германия изисква отрицателен PCR от идващите със самолет

Германия към този момент изисква негативен PCR тест за пътешестване със аероплан до страната. Пътниците би трябвало да са посочили документа още на потегляне. 

Германия задължава всички, които желаят да влязат в страната, от през днешния ден да демонстрират отрицателен тест още при качването си в самолета в чужбина. Ако нямат подобен, или пробата е позитивен, не могат да бъдат качвани. За хората с позитивен ПСР се дефинират две седмици карантина, като разноските по наемането на хотел за тези две седмици са си персонални.

Мярката е ориентирана най-вече към германците, които всеобщо потеглиха към Палма де Майорка за великденските празници. От България със аероплан и до момента важеше условието за негативен тест, още повече, че страната ни към този момент е в листата със страни с висок риск от болест с Covid-19.Тест към този момент ще се желае за идващите от всички дестинации.

Днес Германия означи нов печален връх на заболеваемост от ковид. 22 657 са случаите на болест от през днешния ден - рекорден брой за тази година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР