Германия въвежда нови мерки за пестене на енергия. От 1

...
Германия въвежда нови мерки за пестене на енергия. От 1
Коментари Харесай

Енергийни мерки: От септември Германия намалява ползването на ток и газ


Германия вкарва нови ограничения за икономисване на сила. От 1 септември публичните здания ще се отопляват на най-много 19 градуса, а осветлението им няма да работи през нощта. Германия пробва да се откаже от използването на съветски газ поради непостоянните доставки.

Германското държавно управление разгласи нови ограничения за икономисване на сила. Целта е да се понижи използването на природен газ, както и да се подсигурява работата на електроцентралите и рафинериите.

От септември публичните здания ще бъдат отоплявани най-много до 19 градуса, а лампите им ще бъдат изключвани сред 10 вечерта и 6 сутринта. Художественото осветяване на забележителностите в Германия въобще няма да бъде включвано.

Освен това най-голямата европейска стопанска система ще употребява железопътната си мрежа предпочитано за транспорт на първични материали, свързани с производството на сила.

 
По този метод създадохме правна основа, с цел да действаме бързо, когато е належащо да се даде приоритет на превоза на сила. Има дефицит в железниците. Работят на цялостен потенциал. Ако е необходим спомагателен превоз в енергийния бранш краткосрочно, би трябвало да дадем приоритет. Това може да значи пътническите влакове да чакат.
Фолкер Висинг, министър на транспорта на Германия

Очаква се ограниченията да спестят близо 11 милиарда евро на обществения и частния бранш в Германия през идващите две години. " Газпром " понижи синьото гориво за страната по " Северен поток " 1, като се базира на механически проблеми. В края на август тръбопроводът още веднъж ще спре работа за три дни поради ремонт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР