Германия търси квалифицирани кадри. В строителството не достигат зидари, дърводелци,

...
Германия търси квалифицирани кадри. В строителството не достигат зидари, дърводелци,
Коментари Харесай

Германия се къпе в пари и спешно търси работна ръка

Германия търси квалифицирани фрагменти. В строителството не доближават зидари, дърводелци, водопроводчици. Предприемачите обръщат взор към чужбина, към безработните и бежанците, оповестява Zarata.info.

Страната претърпява същински стопански взрив. Публичните бюджети могат да чакат плодороден дъжд от данъчни приходи. Очаква се, че до 2021 година Германия ще събере от налози цели 54 милиарда повече спрямо прогнозите от ноември предходната година. Само през актуалната 2017 година спомагателните данъчни приходи ще възлязат на близо 8 милиарда евро. През идващите 3 години Брутният вътрешен продукт на страната трайно ще се усилва с 1,5-1,9 %, а през тази и идната година ще бъдат разкрити над един милион нови работни места. И сега обаче над един милион работни места в страната остават незаети. Според допитване на Института за трудовия пазар и професионалната подготовка измежду 8000 немски бизнесмени, в Германия е все по-трудно да намериш квалифицирана работна ръка. Според специалистите, заплащането на квалифицираните фрагменти в Германия отсега нататък ще продължи да пораства, а бизнесмените трескаво ще търсят работна ръка от чужбина и ще би трябвало да влагат от ден на ден пари за образованието и квалификацията на нови фрагменти, в това число на бежанци и безработни. На трудовия пазар в Германия сега се търсят най-много хора с професионално обучение: 64% от свободните работни места са за квалифицирани служащи, 16% за висшисти, а едно от пет свободни работни места е за хора без подготовка. Разгледано по сектори, най-вече фрагменти не доближават в областта на услугите – над половин милион незаети работни места, изключително в логистиката и в областта на краткотрайната претовареност. На второ място по търсене на фрагменти е преработващата промишленост, следвана от комерсиалния бранш, автомонтьорството, строителството и обществената администрация.

Бум и на занаятчийските специалности

По градежите се търсят квалифицирани фрагменти Според едно още непубликувано изследване на Съюза на занаятчиите в Германия, в този бранш сега също се следи същински взрив, изключително в строителството. Тъй като сега лихвите по депозитите са съвсем нулеви, а търсенето на жилища в Германия – голямо, в страната интензивно се строи и ремонтира. Освен това страната и провинциите влагат доста пари в инфраструктурата. На този декор извънредно огромно е търсенето на хора в строителните специалности: дърводелци, зидари, бояджии, водопроводчици. Експертите от Съюза на занаятчиите настояват, че дефицитът на квалифицирани фрагменти във всички сектори пречи на бизнесмените да откриват нови работни места. Квалифицираните фрагменти са дефицитни, не доближават даже практиканти – единствено през предходната година хиляди места за чираци в областта на занаятите са останали незаети. Според допитването на Института за немска стопанска система, през тази година 40% от бизнесмените имат намерение да разкрият нови работни места, а повече от 43 на 100 ще вършат нови вложения.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР