Германия ще отстоява на срещата на върха на ЕС позицията

...
Германия ще отстоява на срещата на върха на ЕС позицията
Коментари Харесай

Германия остава против ембарго на вноса на руски петрол

Германия ще отстоява на срещата на върха на Европейски Съюз позицията си против неотложно налагане на ембарго върху вноса на нефт и газ от Русия. Това стана ясно от обръщението на канцлера Олаф Шолц в Бундестага преди да отпътува за Брюксел. 

Застрашени са хиляди работни места, цели браншове ще спрат произвеждане, предизвести канцлерът Олаф Шолц.

" Ще прекратим енергийната взаимозависимост по най-бързия вероятен метод. Но да спрем доставките от през днешния ден за на следващия ден значи да хвърлим Европа в криза ", сподели Шолц и добави, че глобите против Русия не би трябвало да удрят европейската стопанска система по-тежко.

" Няма да допуснем НАТО да бъде въвлечена във война ", безапелационен е немският канцлер, който увери украинския президент Зеленски, че може да разчита на поддръжката на Европа.

" Разбира се, че слушам настояванията за зона неразрешена за полети над Украйна и натовски умиротворителни сили. Но колкото и да ни е мъчно, няма да допуснем пряк боен конфликт с Русия. НАТО няма да влезе във война, това е общото ни разбиране с сътрудниците в Европа и Америка ", безапелационен е Олаф Шолц. 

Европейците би трябвало да продължат да посредничат сред Украйна и Русия, освен с цел да бъде реализиран мир, и освен тъй като се води война в Европа, а тъй като в Украйна би трябвало да защитим нашите полезности, акцентира Шолц пред Бундестага.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР