Германия ще наеме около 150 летищни работници от Турция, за

...
Германия ще наеме около 150 летищни работници от Турция, за
Коментари Харесай

Германия ще наеме работници от Турция

Германия ще наеме към 150 летищни служащи от Турция, с цел да овладее продължаващия безпорядък на летищата заради неналичието на личен състав, оповестява " Дейли сабах ". Бройката е доста по-малка от в началото предстоящото, показва изданието.

В края на юни немското държавно управление разгласи, че възнамерява да форсира издаването на разрешителни за работа и визи за няколко хиляди задгранични летищни служащи, най-вече от Турция, с цел да спомогне за облекчение на летния пътнически безпорядък, който изнерви почиващите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки това единствено летищата в Мюнхен и Нюрнберг съумяха да наемат служащи от Турция, съобщи пред Ройтерс Томас Рихтер, началник на асоциацията на работодателите в региона на наземните услуги в авиацията (ABL). Те ще оказват помощ при обработката на багажа по силата на краткотрайни контракти, които ще продължат до началото на ноември.

Браншовите асоциации показаха, че на немските летища липсват към 2000 служащи.

Държавният авиационен орган на Турция, Генералната дирекция за гражданска авиация (SHGM), обаче се опълчва на проекта, опасявайки се, че немските планове ще се отразят на по-нататъшния напредък на турската авиационна промишленост.

Рихтер съобщи, че множеството летища в последна сметка не наемат задгранични служащи, защото процесът на напредването им до Германия би лишил прекалено много време, а летните отпуски към този момент съвсем са завършили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР