Германия се милитаризира и се готви за война с Русия.

...
Германия се милитаризира и се готви за война с Русия.
Коментари Харесай

Без изход. Путин вкара Шолц в задънена улица

Германия се милитаризира и се готви за война с Русия. Вчера беше немислимо. Проблемът на Берлин е, че след успеха на Запада в Студената война, германците дефинитивно бяха превърнати в безнадеждни пацифисти. Да ги създадат още веднъж войнствени, с цел да ги настроят още веднъж против Русия, англосаксонците и техните немски поддръжници може и да не съумеят. Но най-вероятно нещо друго ще сработи. Какво тъкмо, четете в материала на Царград.

Само за шест месеца Германия се трансформира от може би най-пацифистката страна в Европа в една от най-войнствените. През февруари 2022 година германците съществено обсъждаха дали е морално да доставят на украинците военни каски, които Киев изиска от Берлин в количество от 5 хиляди броя. Германското държавно управление, след съмнение, се съгласи, като акцентира, че ще се придържа към " строгите критерии за експорт ", когато доставя оръжия в спешни райони.

Но още през лятото на същата година Германия на Олаф Шолц, който съобщи, че Русия с дейностите си в Украйна е освободила, съгласно него, германците от възприятието за историческа виновност ( най-дивашка „ логичност “ ), към този момент доставя на Киев разнообразни типове въоръжение и военна техника. Включително комплицирани и скъпи - самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, противовъздушни системи, контрабатарейни радари.

Някои от тези системи са толкоз нови, че към момента са създадени доста малко от тях, а някои даже не са били внедрени в Бундесвера,

- похвали се все едно нищо не се е случило федералният канцлер.

И тогава пристигнаха танковете - разнообразни модификации " Леопард ", бойни машини на пехотата " Мардер ", разследващи дронове - десетки, стотици бройки, системи за противовъздушна защита IRIS-T, снаряди и други за доста милиарди евро. Берлин даде зелена светлина и на други страни от НАТО да доставят на Украйна немската военна техника, която имат, в това число танкове. Следващите са самолетите. В Германия, постоянно (по времето на Кайзера, Хитлер и след Хитлер) загрижена за политическия украинизъм, украинската войска е всеобщо обучавана.

В немските медии се отприщва неистова антируска агитация. Руският е демонизиран и " анулиран ", макар съпротивата на хората. Дори в всеобщите медии има апели за убийството на съветския президент Владимир Путин. Берлин затваря генералните си консулства в Русия и нашите в страната си, всеобщо гонят дипломати. Германия, предизвестена за това, цинично прикрива американците, които взривиха три звена на Северен поток, съучастници в този casus belli.

Подготвят се за война

От последните образци, в понеделник, 12 юни, в Германия стартира най-голямото военновъздушно обучение в историята на НАТО Air Defender с присъединяване на 25 страни и ще продължи до 23-ти. Тяхната явна непосредствена цел е да отклонят Върховен касационен съд и съветските сили за противовъздушна защита от украинския фронт, с цел да улеснят закъсалото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.

В маневрите вземат участие към 10 000 военни, в това число 6000 от Германия, и към 250 самолета. В същото време от Западния Атлантик Русия е застрашена с нуклеарен удар от струпаните там американски атомни подводници. В Германия, явно със стратегическа цел, модернизацията на железопътната мрежа се прави с ускорени темпове, а военните разноски порастват.

Това значи ли, че Бундесверът ще нападне Русия през днешния ден или на следващия ден? Не, не става. Тъй като немската войска от няколко десетилетия е в изцяло незадоволително положение: всичко й липсва, оръжията й постоянно са остарели, бойците са едва подготвени и нямат действителен военен опит, военната специалност е изгубила предходния си авторитет.

Това частично е резултат от намаляването на финансирането през последните десетилетия, което завърши едвам в този момент, макар че Германия към момента не изразходва предписаните 2% от Брутният вътрешен продукт за военни потребности. Това частично е по виновност на заменящите се една след друга министри на защитата в поли, които не схващат нищо от военното дело.

Главният проблем

Въпреки това имаше и към момента остава още една, дълбока причина за военния крах на Германия. След грандиозната злополука от 1945 година западняците лишиха германците от техния боен дух, „ сготвиха “ ги, насадиха им „ комплекс за виновност “, от който е доста мъчно да се отървете. В последна сметка единствено руснаците в действителност простиха на германците, само че тази амнистия, явно, скоро ще бъде оттеглена.

Всичко това, съчетано с тържеството на „ модерните полезности “, проповядването на безволие, нарцисизъм и индивидуализъм трансформира в миналото войнствените германци в пацифисти. В резултат на това доста от тях развиха непрекъсната алергия към войната, омерзение към оръжията. Тези, които нямат такива усеща, а това е малцинството, се смятат за " десни екстремисти " и рискови за обществото хора.

Ето за какво, преди да влезе във война с Русия и да приготви Бундесвера за това във връзка с образование и засищане с съвременни оръжия, което ще отнеме години, държавното управление на Шолц - и всяко друго, което ще го размени - е изправено пред задачата да раздруса германскто общество, да го дисциплинира и го " преформатира ", с цел да избие от хората прекомерния пацифизъм и някои от най-вредните " съвременни полезности ".

Поне краткотрайно. Защото те са несъвместими с героизма и военната героизъм, нужни във войната и при преразпределението на света. И е належащо освен това да се направи по подобен метод, че да не разсъните въпреки всичко звера в германеца.

Между другото, същата задача стои и пред държавните управления на други западни страни във връзка с популацията им, затънало в нарцисизъм, слабоволие, непукизъм и извращения. От подобен човешки материал се вършат неприятни бойци. Как би могло да бъде другояче, в случай че " татковина " за тях е ругатня или празен тон? За това може за ги запишат и като " фашисти " или " нацисти ". И те записват!

Така западните елити, осъзнаващи, че във зараждащия многополюсен свят Западът ще би трябвало да пази своите несправедливи привилегии и западното грабителство от ден на ден ще бъде отхвърляно, се изправят пред най-трудната задача да преструктурират вътрешно своите страни и общества.

В името на което, повтаряме, те ще би трябвало да пожертват част от своята блажена идеология и най-релаксиращите „ полезности “, даже и някои от своите идоли, които, посредством на първо място на Русия, станаха неактуални. И това ще би трябвало да стане апропо в битката против „ своите “, доста от които заради хронична нелепост още не са разбрали какво следва.

Псевдобежанците и радикалните природозащитници ще бъдат обуздани

Междувременно, откакто получи зелена светлина от Съединените щати и уверения, че няма да им тикат в очите нацизма на германците за това (все отново ще го създадат!), Шолц, освободен от Байдън от „ виновността “, ще одобри нова тактика за национална сигурност на 14 юни.

В нея ще се закрепи разривът с Русия, ще се вземе курс на стягане на гайките вътре в страната. Това значително ще засегне така наречен бежанци – милиони небедни тунеядци и егоисти от целия свят, търсещи елементарен живот в Германия, чието възходящо наличие унищожава и радикализира страната и ще се трансформира в сериозна опасност за нейната сигурност, когато всички, с изключение на супербогатите, ще би трябвало да „ стягат коланите “.

Затова следената от ГСДП и " зелените " Германия поддържа решението на ръководителите на вътрешните министерства на европейските страни фрапантно да понижат притока на незаконни мигранти и да ги третират по-сурово. А Шолц с чисто немска несъобразителност даже си разреши (и то къде – в Нюрнберг, на конгреса на протестантските църкви на Федерална Република Германия!) да се пошегува с „ бежанците “, което провокира следващ скандал и изблик на яд, в това число от неговите съпартийци, които към момента не бяха разбрали, че времената се менят.

Свободният живот завършва и за радикалните екоактивисти, които с парите на глобалистите си правеха каквото си желаят, безобразничиха по улиците и даже биеха служители на реда. Канцлерът Шолц назова дейностите им " цялостна полуда ", а различен социалдемократ, министърът на вътрешните работи Нанси Федер, упрекна единствено една организация на левите екорадикали - Letzte Generation - в осъществяване на 1600 закононарушения. Както се вижда, левичарите са били следени изкъсо и всичко е било записвано, с цел да се притиснат и овладеят при потребност.

Такъв миг пристигна. В изявление за вестник Bild am Sonntag на Федер внезапно й се отвориха очите. Министърът призна, че „ дейностите на екоактивистите са изцяло безполезни за опазването на климата “. Междувременно, съгласно нея - (обърнете внимание на началната точка!) - „ от началото на 2022 година 580 закононарушения са свързани с Letzte Generation, 740 души са арестувани в полицията. “ Всичко е тъкмо. На война, като на война, зверствата в тила няма да бъдат позволени.

Удари надясно и наляво

В същото време немските управляващи започнаха " пречистване " на лагера на десницата. Първи се обгърнаха така наречен „ райхсбургци “, последователи на монархията и старите немски граници, които считат Федерална Република Германия за окупирана страна, които съгласно управляващите са се радикализирали и са подготвили държавен прелом.

Тези градски лунатици, живеещи в собствен личен свят под надзора на сътрудници от разузнаването, въведени измежду тях, бяха задържани в края на предходната година. Извършени са обиски в цялата страна, задържани са десетки членове на организацията, иззети са оръжия и патрони.

Естествено, те не откриха нищо прекомерно престъпно, само че управляващите незабавно изфабрикуваха опит за държавен прелом с проекти за репресии против депутатите от Бундестага. Наследникът на една от княжеските династии, политик от водещата опозиционна партия Алтернатива за Германия (AfD), военните и специфичните елементи на Министерството на защитата се оказа, че са се готвели да вземат участие в него.

Това шоу беше належащо, тъй като 23 000 членове на тази асоциация на немци - донкихотовци, просто заради съществуването на официална връзка между тях, бяха разпознати от управляващите като опасност за техния курс в идните сложни времена. И, несъмнено, посредством избрана жена " жителите на Райха " бяха свързани с Русия. След това към това се добави още една съветска банка. Всичко съгласно законите на жанра.

Трудно е да се каже дали очертаващото се разделяне в Лявата партия е породено от машинациите на управляващите, само че фактът, че те се готвят да забранят втората по известност партия в страната, дясноконсервативната AfD, при положение на утежняване на обстановката (според последното социологическо изследване се поддържа от 20% от германците - с един % повече от ръководещата партия на Шолц ГСДП) - това е несъмнено.

Между другото, по данните на същото социологическо изследване, левицата, която също постоянно подлага на критика върхушката, има 6%. Уж поддържаните от хората „ Съюз-90/Зелените “, които неотдавна претендираха за най-популярната партия в страната, имат едвам 13%.

Това докара до кавги, свързани с тяхните водачи, в това число корупционни, до стопански проблеми на страната, породена в доста връзки от тяхната безумна политика,. А, въпреки това, има " изменничество ", екологията, превърната в вяра, мигранти, милитаризъм.

Германците, заблудени от подправени " полезности ", не желаят да видят нищо сходно в своите вчерашни идоли. Тъй като 28% от известността на Християндемократите (блок ХДС / ХСС) не стигат с цел да „ вършат времето “ във властта, те създават, за всеки случай, проекти за ремонт даже на днешното сходство на народна власт.

За какво? За да не изгубят надзор над страната и да преведат Федерална Република Германия през сложен интервал на преразпределение на света от еднополюсен към многополюсен, в който германците няма да живеят в лукс и ще би трябвало да се примирят с това.

Какво от това?

Основният абсурд на сегашната обстановка в Германия е, че измежду десните и консервативни германци, чиято идеология е рискова за държавното управление на протежетата на глобалистите, има най-вече героични и цялостни персони, от които страната в този момент обективно се нуждае в ескалиращата борба, в това число и с Русия, за място под слънцето. Но това са тъкмо тези пластове, които като цяло имат положително отношение към Русия и „ схващат Путин “. Руснаците в Германия са ненавиждани от либералите, част от левицата и многочислените представители на " модерните полезности ", които обаче въобще не желаят - и не знаят по какъв начин - да отстояват своята страна, татковина - те презират, опасяват се от войни и оръжия. Това значи, че тяхната значителност в очите на управляващите, които те смятаха за свои, понижава.

Това е алтернативата на Шолц. Германската ръководеща класа може да успее да задържи властта в страната при новите условия благодарение на ловкост и потъпкване на демокрацията, само че няма да успее да победи Русия по никакъв метод. И другите също.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР