Германия съобщи днес за рекорден брой нови случаи на коронавирус,

...
Германия съобщи днес за рекорден брой нови случаи на коронавирус,
Коментари Харесай

Германия е на прага на по-строги ограничения

Германия заяви през днешния ден за рекорден брой нови случаи на ковид, което ускорява натиска върху водачите на 16-те провинции в страната да вкарат по-строги ограничавания, подкрепяни от канцлера Ангела Меркел, с цел да бъде овладяна втора вълна на болестта преди Коледа, съобщи " Ройтерс ".

По данни на института " Роберт Кох " в Германия са регистрирани 23 648 нови заразявания, с което общият брой става 879 564. Смъртните случаи са нарастнали с 260 и към този момент са общо 13 630, съобщи БНР. По-рано тази седмица държавното управление на Меркел се отхвърли от проектите да направи носенето на маски наложително в учебните заведения, да понижи броя на учениците в клас и да ограничи обществените контакти, откакто беше подложено на напън от водачите на провинциите, разтревожени от икономическите последствия от стягане на ограниченията.

От три седмици Германия е под " лека карантина ", включваща затваряне на заведенията за хранене, спортните зали и театрите, която обаче не води до понижаване на заразяванията. Очаква се провинциалните водачи да показват в понеделник оферти за повече ограничавания. Решение за нови ограничения, които може да включват разширение на карантината, ще бъде взето в сряда по време на диалози с Меркел.

Вестник " Билд " заяви през днешния ден, че Меркел желае възможните нови ограничения да останат в действие до януари, вместо да се ползва седмичният метод, подкрепян от провинциалните водачи. Правителственият представител Щефен Зайберт сподели, че броят на заразяванията се е нормализирал, само че Германия още не е трансформирала наклонността. По думите му задачата на държавното управление е да понижи заразяванията до 50 случая на 100 000 души за седем дни. Сегашното равнище е към 140 случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР