Германия прекратява икономическата помощ за Афганистан, където властта бе превзета

...
Германия прекратява икономическата помощ за Афганистан, където властта бе превзета
Коментари Харесай

Германия спира помощта за развитие за Афганистан

Германия приключва икономическата помощ за Афганистан, където властта бе завладяна от радикалното придвижване „ Талибан “, заяви организация DPA.

„ Държавното съдействие в региона на развиването към този момент е прекратено ", съобщи министърът на икономическото съдействие и развиването Герд Мюлер.
 Германия упорства за единна интернационална позиция по Афганистан Германия упорства за единна интернационална позиция по Афганистан
Стратегията за създаване на връзки с радикалното придвижване „ Талибан “ би трябвало да се създаде на интернационално равнище, в случай че из...

„ Работим с бързи темпове, с цел да евакуираме от Афганистан тези локални чиновници по въпросите на развиването и чиновници в Неправителствени организации, които желаят да изоставен “, сподели той.

По-рано външният министър Хайко Маас предизвести, че Германия няма да даде „ и цент “ на Афганистан, в случай че талибаните завладяват властта. По неговите думи, Берлин дава всяка година на страната по 430 млн. евро, като за тази година са били заложени 250 млн. евро.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР