Германия поддържа настояванията за наказания против съветската ядрена промишленост. Това

...
Германия поддържа настояванията за наказания против съветската ядрена промишленост. Това
Коментари Харесай

ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика

Германия поддържа настояванията за санкции срещу руската нуклеарна индустрия. Това се оповестява в обява, оповестена в петък в американския вестник " Политико ", като се цитират петима неназовани дипломати на Европейски Съюз.

Германският непрестанен представител в Европейски Съюз разгласи в сряда новата позиция на Берлин, като заяви, че той с изключение на е податлив със санкциите за петрола, единствено че и интензивно поддържа поредното спиране на петрола, а с изключение на ограничаване на цените, както и възбраната на руския уран ", заяви един от неназованите дипломати.

Както се демонстрира в обявата, фактът, че Германия, като икономически център на Европейски Съюз, също поддържа тези санкции, прави опцията за тяхното въвеждане по-вероятна. Много евродепутати желаеха в санкциите на Европейски Съюз да бъде включена и руската нуклеарна индустрия.

Според вестника Полша и балтийските страни са били най-активни в популяризирането на концепцията. По-рано Унгария се опълчи на ембаргото върху доставките на сила от Русия, включително на гориво за атомни електроцентрали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР