Германия отново нагнетява с прилични темпове своите газохранилища, като сега

...
Германия отново нагнетява с прилични темпове своите газохранилища, като сега
Коментари Харесай

Германия отново запълва газохранилищата си с прилични темпове

Германия още веднъж нагнетява с прилични темпове своите газохранилища, като в този момент задачата е да се доближи задачата за запълването им на 75 на 100 от потенциала до 1 септември. Това написа в " Туитър " Клаус Мюлер, началник на немския мрежови регулатор " Бундеснецагентур ", представен от Ройтерс.

Той добави, че немската компанията вносител на газ " Унипер " (Uniper) е прекратила изпомпването на синьо гориво от складовете.

По думите му към 23 юли междинните равнища на предпазване в локалните газохранилища са били 65,91 на 100. Миналата седмица немското икономическо министерство увеличи задачите си за предпазване за есента, откакто тръбопроводът " Северен поток-1 " възобнови работата си след 10 дни поддръжка, само че единствено с 40 на 100 от потенциала си.

Новите цели са за запълване на 75 на 100 на газохранилищата до 1 септември, 85 на 100 до 1 октомври и 95 на 100 до 1 ноември, заяви икономическото ведомство, като в същото време разкри енергоспестяващи ограничения, в това число възбрана за отопление на плувни басейни в частни домове през зимата.

Въпреки това Мюлер не има вяра, че е допустимо да се реализира задачата от 90 - 95 на 100 запълване на потенциала за предпазване до 1 ноември. Това заяви немският вестник " Велт ", цитирайки негово изявление на днешната среща, отдадена на газовите въпроси и проведена от федерална провинция Баден-Вюртемберг.

Според него при настоящето равнище на доставки по " Северен поток-1 ", равнищата на предпазване в най-хубавия случай могат да доближат най-много от 80 до 85 на 100.

По-рано през месеца бе обявено, че при положение на скорошно цялостно прекъсване на съветските доставки, европейските газови складове ще бъдат запълнени на не повече от 65-71 % преди зимата. За това предизвести Европейска комисия, цитирайки прогнози на мрежата на европейските газови транспортни оператори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР