Германия отчете пореден рекорден брой заразени с COVID-19 за денонощие

...
Германия отчете пореден рекорден брой заразени с COVID-19 за денонощие
Коментари Харесай

Германия, Австрия и Великобритания затварят

Германия регистрира следващ рекорден брой инфектирани с COVID-19 за денонощие – 19 059, при 18 681 за през вчерашния ден и 14 700 преди седмица, съобщи държавната осведомителна организация DPA, цитирайки данни на Института " Роберт Кох ".

От понеделник в страната влиза в действие четириседмична частична карантина. В края на септември немският канцлер Ангела Меркел предизвести, че до Коледа новите случаи за денонощие може да доближават 19 200 души. Тогава мнозина се отнесоха към тази прогноза с подигравка.

Австрия разгласи второ всеобщо затваряне (т.нар. локдаун) през идната седмица до края на ноември, дружно с комендантски час от 20:00 до 6:00 сутринта. " От среднощ във вторник до края на ноември ще има второ блокиране ", разгласи канцлерът Себастиан Курц на конференция. " Всички събития би трябвало да се отсрочат. Това ще засегне спортния, културния и развлекателния бранш. Хотелите ще би трябвало да се затворят, като се изключи визити по работа, а също по този начин би трябвало да затворим заведения за хранене и кафенета, като се изключи услугите за доставка и обслужване по домовете ", сподели Курц, представен от AFP.

Крайната мярка беше наложена, защото инфектираните с Коронавирус не престават да са над 5000 души дневно, отбелязва Reuters. Новите случаи за последното денонощие са 5349. Ден по-рано бяха регистрирани рекордните 5627 инфектирани за 24 часа. Правителството предизвести, че лечебните заведения ще бъдат на ръба на опциите си при 6000 нови случая дневно.

Англия също се затваря за карантина.

Сега е моментът да се подхващат дейности, тъй като няма опция. Това сподели в послание английският министър председател Борис Джонсън, който разгласи нови строги ограничаващи ограничения за страната си, съобщи BBC.

" От четвъртък хората в Англия би трябвало да останат вкъщи ", сподели министър председателят и означи, че съгласно него ограниченията ще продължат да се ползват до началото на декември.

" Не сме сами в това, което претърпяваме ", означи Борис Джонсън, имайки поради европейските страни, които са въвели ограничаващи мерски.

За разлика от първата национална карантина, учебните заведения, колежите и университетите ще останат отворени.

" Не можем да позволим на този вирус да навреди на бъдещето на нашите деца повече, в сравнение с към този момент е навредил ", безапелационен е Джонсън.

Той приканва родителите да продължат да изпращат децата си на учебно заведение.

Премиерът изброи някои от изключенията за овакантяване на домовете:

за образование;

за работа, в случай че не може да е отдалечена от вкъщи;

за извършения и отдих на открито;

по медицински причини;

за пазаруване на храна и други неща от първа необходимост;

за полагане на грижи за други хора.

Доставките на храна по домовете ще продължат, само че кръчмите, питейните заведения и заведенията за хранене ще би трябвало да се затворят, сподели министър председателят.

Магазините за съществени артикули ще останат отворени, тъй че " няма потребност да се запасявате ", настоя Джонсън, като добави, че работните места би трябвало да останат отворени, там където не може да се работи от у дома.

" Коледа ще бъде друга тази година, може би доста друга, само че откровената ми вяра и религия е, че посредством вземането на строги ограничения, ще можем да позволим фамилиите в страната да са дружно ", показа министър председателят.

Общият брой случаи на ковид в Обединеното кралство мина границата от един милион - в този момент е 1,011,660.

Правителството предвижда до 4000 смъртни случая дневно през зимните месеци, в случай че не се подхващат ограничения.

През последните седем дни Обединеното кралство регистрира приблизително съвсем по 23 000 нови случая дневно и 237 смъртни случая с COVID-19.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР