Германия от понеделник легализира канабиса за развлекателни цели, но в

...
Германия от понеделник легализира канабиса за развлекателни цели, но в
Коментари Харесай

От 1 април: Германия позволява употребата на канабис до 25 гр. на ден

Германия от понеделник легализира канабиса за развлекателни цели, само че в дребни количества. По този мотив Франс прес напомня каква е обстановката на други места по света.
Малта стана първата европейска страна, легализирала развъждането и потреблението на марихуана в частната сфера. Закон в тази тенденция беше признат през декември 2021 година и той позволява притежанието на 7 грама канабис и развъждане на 4 растения. На публични места притежаването на канабис е незаконно, както и потреблението на канабис пред малолетни лица.
В Люксембург от юли 2023 година закон позволява развъждането на канабиса на до 4 растения на домакинство. Личната консумация в частната сфера е позволена.
В Германия от понеделник, на 1 април, се позволява хората над 18 години да купуват канабис до 25 грама дневно оптимално чрез асоциации с нестопанска цел. Могат да се отглеждат до 3 растения за персонална цел. Германската съпротива към този момент сподели, че в случай че вземе властта, ще анулира това законодателство.
Противно на схващанията потреблението на хашиш и на трева не са законни в Нидерландия, само че са толерирани и регламентирани в профилирани заведения вид кафенета. В края на предходната година стартира опит в два нидерландски града за основаване на законна мрежа за развъждане и доставка на канабис за тези заведения, които до момента се доставяха нелегално.
В Испания производството за персонални потребности е толерирано на частни места, само че търговията и потреблението на публични места са неразрешени.
В Португалия през 2021 година канабисът и твърдите дроги бяха декриминализирани. Потреблението не е към този момент нелегално, нито пък притежаването им за персонални цели, само че трафикът и търговията остават неразрешени.
В Грузия през 2018 година с решение на Конституционния съд потреблението  на канабис се позволява, без да се анулира обаче възбраната върху продажбата и развъждането на канабиса.
Уругвай през декември 2013 година стана първата страна в света легализирала производството, разпространяването и потреблението на канабис. Разрешава се развъждане на канабис вкъщи за персонални потребности, присъединение към профилиран клуб, откъдето човек може да се достави с канабис, или закупуване на канабис от аптека.
В Мексико Върховният съд декриминализира през юни 2021 година потреблението на марихуаната за развлекателна цел, преди да смекчи и през май 2022 година критериите за притежаването на марихуана.
В Ямайка канабисът си остава противозаконен, само че от 2015 притежаването и развъждането в дребни количества е декриминализирано.
В Канада от октомври 2018 година е узаконен канабисът за развлекателни цели. Ограничава се притежанието на канабис за персонални потребности на до 30 грама и на до 4 растения на домакинство. Провинциите са тези би трябвало да провеждат продажбата на канабис в специфични магазини.
В Съединени американски щати потреблението, продажбата и притежаването на канабис остават неразрешени, съгласно федерален закон. Но доста щати вкараха изключения за потребление за медицински цели или за забавление на марихуаната.
През 2018 година Конституционният съд на Република Южна Африка дефинира като противоконституционен законът, забраняващ потреблението в частната сфера на канабиса от възрастни и желаеха от Народното събрание да създаде закон в тази тенденция.
Тайланд е изключение в Азия по отношение на канабиса. През юни 2022 година страната изтегли канабиса от листата с наркотичните субстанции и декриминализира развъждането, потреблението и продажбата му. Но през февруари държавното управление разгласи законопроект, който още веднъж ще направи нелегално потреблението на марихуаната за развлекателни цели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР