Германия обмисля да достави на Украйна системи за противовъздушна отбрана

...
Германия обмисля да достави на Украйна системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Германия обмисля да изпрати и ПВО системи на Украйна

Германия обмисля да достави на Украйна системи за противовъздушна защита със междинен обхват IRIS-T SLM, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на източник от сферата на сигурността.

Германският ежедневник " Билд " заяви по-рано, че съветът по сигурността на немското държавно управление разисква въпроса и че системите IRIS-T SLM, създадени от частния немски производител на оръжия Diehl Defense, могат да бъдат ситуирани в Украйна от ноември.

Призивите на Украйна за тежки оръжия се ускориха, откакто по-рано този месец Москва насочи най-ожесточената си огнева мощност към източните и южните елементи на страната, защото не съумя да превземе столицата Киев.

Миналата седмица Германия съобщи, че ще достави и седем самоходни гаубици на Украйна, като по-нататъшна смяна на дългогодишната си политика да не се изпращат тежки оръжия във военни зони заради нацисткото минало на страната.

" Билд " твърди, че Украйна желае да получи 10 Противовъздушна отбрана системи 10 IRIS-T SLM, които могат да бъдат създадени през идващите три до четири години . Вестникът показва, че системата може да изстрелва ракети на разстояние от 40 километра, поразявайки бойни самолети, хеликоптери или ракети.

Обучението на украински бойци може да стартира незабавно, откакто немското държавно управление утвърди проекта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР