Германия няма да изпадне в политическа криза, ако канцлерът Ангела

...
Германия няма да изпадне в политическа криза, ако канцлерът Ангела
Коментари Харесай

Шойбле: Ако Меркел не състави коалиция, няма да настъпи катастрофа

Германия няма да изпадне в политическа рецесия, в случай че канцлерът Ангела Меркел не успее да сформира държавно управление със социалдемократите, сподели през днешния ден някогашният финансов министър Волфганг Шойбле, представен от Ройтерс.

Шойбле, който се отхвърли от поста си, с цел да стане ръководител на Бундестага след изборите през есента, съобщи пред вестник " Велт ", че в случай че напъните за сформиране на съдружно държавно управление сред консерваторите от ХДС/ХСС и социалдемократите дадат резултат, ще е добре, само че добави, че в случай че това не се случи, въпреки всичко няма да се стигне до злополука. " Има други способи, по които нещата може да проработят ", предава Българска телеграфна агенция.

В неделя делегати на ГСДП ще гласоподават дали партийното управление да стартира договаряния за сформиране на съдружно държавно управление.

Пред списание " Фокус " Шойбле сподели, че Германия към момента страда от решението от 2015 година да не се затварят границите пред потока от над един милион претенденти за леговище. " Все още страдаме от това. Не желая да подценявам този въпрос ", сподели Шойбле, нанасяйки неочакван удар по Меркел, отбелязва Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР