Германия ни притиска за Северна Македония да забравим 1300 години

...
Германия ни притиска за Северна Македония да забравим 1300 години
Коментари Харесай

Каракачанов: Германия ни натиска да забравим 1300 години история

Германия ни притиска за Северна Македония да забравим 1300 години история, а в македоснките учебници има откровена кражба, обиди и отказване на българската история, разяснява пред НоваТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Според него някои македонци имат вяра, че германците и някои европейски страни ще ни натиснат и ние ще се съгласим абсолютно да ги подкрепим. " Те ни натискат, факт. България обаче има своето достолепие и е суверенна страна. По дипломатическа линия ни се оказва напън ".

Гърция 18 години ги стопира с цел да си сменят името и националния байрак.

Някои македонци считат, че договорът с България е хартия, с която могат да си избършат едни елементи на тялото. Очевидно договорът за добросъседство се чете прекомерно едностранчиво от македонска страна, а упоритостите ѝ за влизане в Европейски Съюз водят до неверни исторически тълкования от персонален интерес ".

Те си мислят, " че сред историческите обстоятелства, които българската страна показва и фалшификации, които те показват, ние ще създадем нещо приблизително, един заместител ".

" Примерно, Гоце Делчев бил български преподавател, само че македонец по народност или Цар Самуил се определял за правоприемник на българското царство, само че бил македонец. Не може да присвояваш част от историята на една страна и да очакваш, че тази страна ще стои и ще си мълчи ", разяснява Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР