Германия не вижда възможност за продължаване на преговорите с Турция

...
Германия не вижда възможност за продължаване на преговорите с Турция
Коментари Харесай

Брюксел и Меркел с нов удар по Турция

Германия не вижда опция за продължение на договарянията с Турция за основаването на митнически съюз, съобщи канцлерката й Ангела Меркел на конференция в Нюрнберг.

„ За мен по-нататъшни договаряния за разширение на митническия съюз в такива условия не стоят на дневен ред “ сподели тя.

Германия ще наложи несъгласие върху актуализирането на митническия съюз сред Анкара и Европейски Съюз. Темата бе измежду главните, разисквани сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и немския канцлер Ангела Меркел в Берлин при последната им в среща, извършена в сряда.

Само преди седмица Меркел съобщи, че "Германия е заинтересувана от построяването на положителни връзки с Турция, само че действителността постанова твърда политика ", а Юнкер уточни, че страната се отдалечава от Европейски Съюз доста бързо.

Подписан през 1995 година, митническият съюз сред Турция и Европейски Съюз обгръща промишлени артикули,

само че не и селско стопанство, услуги или публични поръчки. През декември 2016 година Европейска комисия изиска от Европейския съвет да позволи преразглеждането на документа с актуализиране и разширение на обсега му.

Германският канцлер загатна за позицията на Германия във вторник, като разяснява, че Турция не би трябвало да чака прогрес в комерсиалните връзки, в случай че не може да подсигурява върховенството на закона. „ Не виждам мандат за разширение на митническия съюз при сегашните условия ", съобщи по-рано Меркел.

През юли Германия издаде предизвестие до жителите

и представителите на бизнеса, пътуващи до Турция, като сигнализира, че страната не е изцяло безвредна.

Ердоган получи надзор над разузнаването, нова чистка на медии и държавни чиновници в Турция

Германия: Този път Ердоган прекали

През последната година турските управляващи арестуваха 22 жители на Федерална Република Германия. Сред тях е кореспондентът на водещия народен всекидневник „ Ди Велт “ Дениз Юджел, който е в пандиза до момента в който започва делото против него по обвинявания в „ терористична агитация " и „ подбудителство към принуждение ".

По-рано през днешния ден немското Министерство на външните работи заяви, че през вчерашния ден на летището в турския град Анталия са били арестувани двама немски жители. Информацията за арестите е пристигнала не от турското държавно управление, а от неправителствени организации. Берлин се притесняват, че арестите може да са политически. По данни на министерството Турция държи 55 немски жители в своите арести, като в 12 от случаите става дума за политически арести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР