Германия може да предприеме допълнителни мерки за ограничаване на икономическото

...
Германия може да предприеме допълнителни мерки за ограничаване на икономическото
Коментари Харесай

Меркел готова още да ореже сътрудничеството с Турция

Германия може да предприеме спомагателни ограничения за ограничение на икономическото съдействие с Турция на фона на рецесията в двустранните връзки, съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел за телевизия АРД, съобщи ТАСС.

"Ние към този момент ограничихме икономическото съдействие. Ако е нужно, ще продължим да го вършим и отсега нататък, което, несъмнено, не бих желала ", сподели Меркел.

Тя съобщи, че в разговора с турските управляващи счита "да назовава нещата със личните им имена ", само че няма да скъсва връзките с Анкара. Меркел означи, че Турция се отдалечава от разбирането й за правова страна, само че Германия ще продължи да поддържа контактите си с нея, с цел да бъдат освободени арестуваните в Турция немски жители.

Отношенията сред Германия и Турция се обтегнаха поради редица фактори, един от които е задържането на немски жители в Турция по обвинявания в поддръжка на тероризма или присъединяване в опита за прелом предходната година. По данни на немското външно министерство в турски затвори сега има над 50 немски жители, а в 12 от тези случаи става дума за политически стимулирани арести.

На 20 юли немският външен министър Зигмар Габриел разгласи, че Германия преразглежда икономическата си политика във връзка с Турция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР