Германия, ключов член на квартета консорциум, произвеждащ Eurofighter Typhoon, се

...
Германия, ключов член на квартета консорциум, произвеждащ Eurofighter Typhoon, се
Коментари Харесай

Една държава може да спре Турция да се въоръжи с 40 европейски бойни самолети

Германия, основен член на квартета консорциум, произвеждащ Eurofighter Typhoon, се колебае дали да продаде усъвършенстваните реактивни самолети на Турция, базирайки се на опасения по отношение на сондажите на южната ни съседка за природен газ в източното Средиземноморие, съгласно източници в локални медии.

Нежеланието на Берлин произтича от решенията, взети от Съвета на Европейски Съюз през 2019 година, по време на рецесия сред Турция и Гърция, където бяха наложени наказания на Анкара поради нейните проучвателни действия в източното Средиземноморие, демонстрирайки поддръжката на Европейски Съюз за Кипър, написа.

Миналата седмица министърът на защитата на Турция Яшар Гюлер разгласи желанието на нацията да придобие изтребители Eurofighter, избирайки ги пред спорните F-35 от Съединените щати. Това решение следва изключването на Турция от програмата F-35 през 2019 година, което прави модернизацията на военновъздушните сили на страната главен приоритет.

Миналия месец стана ясно, че Турция води договаряния с Англия и Испания за закупуване на 40 изтребителя Eurofighter Typhoon. Това заяви турският министър на защитата Яшар Гулар, представен от " Ройтерс ".
 Eurofighter изглеждаше неуспех, само че ползата към него се завърна с цялостна мощ
Eurofighter изглеждаше неуспех, само че ползата към него се завърна с цялостна мощ

Консорциумът зад изтребителя чака поръчки за 150-200 машини през идващите 2 години

Турция, която е член на НАТО, изиска да закупи и американски изтребители F-16, макар че поръчката им беше отсрочена. Въпреки формалното искане на Турция за закупуване на 40 нови F-16 и 79 комплекта за рационализация от Съединени американски щати като опция на F-35, формалното утвърждение от Конгреса остава в очакване, изправено пред възражения, които забавиха процеса.

Германия, експлоатира минимум 141 Typhoon като основен съставен елемент в своята отбранителна тактика. Германия има поръчани още 53 бройки от самолета.

Италия, със своята известна галактическа промишленост, е значим състезател в програмата Eurofighter. Италианските военновъздушни сили експлоатират 94 Typhoon, употребявайки усъвършенстваните си качества за задачи въздух-въздух и въздух-земя.

Испанските военновъздушни сили също включиха Eurofighter Typhoon във флота си, укрепвайки своите въздушни качества както за национална защита, по този начин и за интернационалните задачи. Приемането на Испания на 70 Typhoon акцентира гъвкавостта на самолета и способността му да отговори на разнообразните условия на актуалните военновъздушни сили. Към юни 2022 година Испания е поръчала още 20 единици, като възнамерява да поръча 45, с цел да размени своите F-18 Hornet.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР