Германия излезе от рецесията, която я беше връхлетяла през зимата

...
Германия излезе от рецесията, която я беше връхлетяла през зимата
Коментари Харесай

Най-голямата иконимика в Европа излезе от рецесията, но се изправя пред нов проблем

Германия излезе от рецесията, която я беше връхлетяла през зимата през второто тримесечие, само че производството единствено стагнира, като остават въпроси по отношение на икономическото здраве на най-голямата стопанска система в Европа.

Брутният вътрешен артикул не се е трансформирал, по отношение на предходното тримесечие, като не съумя да доближи планувания от икономистите напредък от 0,1%, написа Bloomberg.

В най-голямата стопанска система в Европа може да се виждат едвам частични признаци на резистентност, само че за сметка на това числата данните за Франция и Испания демонстрират по-оптимистична картина, което намалитеровогите, че еврозоната може да се насочи към спад.

Германия трябваше да понесе едногодишен спад в производството и вероятностите й за идващите месеци са мрачни.Има знаци за забавящо се търсене, в това число в бранша на услугите.

Според компанията BASF се чака краткотрайно възобновяване на химическото произвеждане през втората половина, което би трябвало да облечки спада в една от най-големите промишлености в страната. Все отново компанията понижи упованията си за 2023 година, като уточни слабото световно индустриално произвеждане и слабото търсене на потребителски артикули.

Според Bundesbank възобновяване на Германия до края на годината може да бъде " нерешително ", поради слабото външно търсене и по-високите разноски за финансиране, тъй като лихвените проценти в еврозоната се подвигат. По това време институцията предвижда стесняване от 0,3% за 2023 година
 Прогноза: Рецесията ще свие стопанската система на Германия повече от предстоящото през 2023-а
Прогноза: Рецесията ще свие стопанската система на Германия повече от предстоящото през 2023-а

Експертите считат, че инфлацията ще се намали от 6,9% през 2022 година до 5,8% тази година.

Прогнозите на Международния валутен фонд тази седмица, демонстрират, че Германия ще бъде единствената страна от Г-7, която ще регистрира свиващо се произвеждане тази година, поради продължаващото влияние на енергийната рецесия.

Франция регистрира растеж от 0,5% през второто тримесечие - това надмина прогнозите от изследване на Bloomberg. Испания регистрира растеж от 0,4%. Инфлацията във Франция се намали до 5% през юли, демонстрират обособени данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР