Изпитите за седмокласниците са през юниПрограмиране на изкуствен интелект“, Продавач-консултант“,

...
Изпитите за седмокласниците са през юниПрограмиране на изкуствен интелект“, Продавач-консултант“,
Коментари Харесай

Нови специалности след 7 клас - „Програмиране на изкуствен интелект“, „Цветарство“ и „Ветеринарен лаборант“

Изпитите за седмокласниците са през юни

„ Програмиране на изкуствен интелект “, „ Продавач-консултант “, „ Подпомагане на възрастни “ - това са част от новите специалности за седмокласниците.Учениците могат да аплайват още за „ Цветарство “, „ Сценичен костюм “ и „ Художествена тъкан “.

Близо 2400 паралелки в гимназиите са заложени в план-приема за идната образователна година. 60% от тях са професионални, написа bTV.

За да е сигурен, че ще успее по пътя си към мечтаната специалност, седмокласникът Максимилиан се приготвя за матурите с уроци в клас и с частни.„ Представям си се като експерт в IT сферата и мисля, че ще бъда сполучлив там “, сподели Максимилиан, възпитаник.

За бъдещите осмокласници се приготвят и в лабораториите на Химическия колеж в Бургас. Там процедура ще карат признатите в новата компетентност „ Продуктова информация “.

„ Има огромно търсене на пазара на експерти, които освен да продават тези артикули в парфюмерии и козметики, ами да схващат техния състав “, съобщи Анита Манолова - учител по специфични технологии, ПГХТ „ Aкад. Н. Д. Зелинский “.

„ Ще оказваме помощ след време по собствен метод, зависи къде стартираме работа, дали и в някоя екологична пречиствателна станция, или нещо такова “, изясни Слава Къдрева – ученичка в 12 клас, ПГХТ „ Aкад. Н. Д. Зелинский “.

В София пък учениците могат да бъдат „ Помощник - педагог в развъждането и възпитанието на деца “. Кандидатстват с матурите и оценки от учебно заведение. Така ще учат засилено анатомия, професионална нравственос, законодателство. Практиката им ще е в детски градини.

Гимназията предлага и компетентност „ Ветеринарен лаборант “.

„ Броят на домашните любимци пораства. Броят на клиниките пораства. И си мислим, че има потребност. Могат да работят в лаборатории, в кабинетите, в частните ветеринарни кабинети и клиники “, споделя Иванка Станчева.

Изпитите за седмокласниците са през юни.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР