Германия изгаря почти всичките си отпадъци и този процес е

...
Германия изгаря почти всичките си отпадъци и този процес е
Коментари Харесай

Германският боклук става все по-мръсен

Германия изгаря съвсем всичките си боклуци и този развой е напът да се трансформира във все по-голям зложелател на околната среда поради ескалиращата енергийна рецесия. В последния си опит да се преборят с нея, немските регулатори възнамеряват да облекчат или даже да отстранен лимитите на количеството замърсяващи атмосферата субстанции, които пещите за изгаряне на боклук отделят при генерирането на сила.

Изправен пред риска от режим на тока и от прекъсвания на зареждането през тази зима, Берлин отстъпва от уговорките си за запазване на околната среда. Промяната включва възкръсване на централите на въглища, които би трябвало да компенсират орязаните съветски доставки на природен газ вследствие на глобите против Кремъл след съветската инвазия в Украйна.

Федералната организация за околна среда към този момент възнамерява да разреши на пещите за изгаряне на отпадъци, които генерират към 6% от силата, потребявана от немските семейства, да усилят с една трета излъчванията от азотен двуокис и даже, за прочут интервал, да анулират напълно таваните. Циментовите фабрики също ще получат по-гъвкави емисионни критерии. 

На територията на Германия работят 150 обекта за горене на боклук и рискът от утежняване на качеството на въздуха е всеобщ. Съветникът за околната среда на консултантската компания " Екопол " - Кристиян Теберт - разяснява, че страната " към този момент има неприятната популярност, че нарушава година след година европейските предели за излъчванията от азотен двуокис " и че " премахването на рестриктивните мерки за пещите за боклук и в частност за циментовите фабрики, ще е следващото оттегляне ".

В центъра на казуса е амонякът. Химикалът се употребява за обезвреждане на излъчванията от азотен двуокис - главен провинен за градския смог и за киселинните дъждове, които повреждат дихателните пътища и почвата. Доставките на амоняк обаче стават все по-проблемни, тъй като за производството му се употребява природен газ.

Промяната на разпоредбите може да влезе в действие при голям дефицит на амоняк, който става все по-реален. През август вълна от затваряния на фабрики за производството на химикала заля Европа, поради рекордните цени на газа, орязали производството и оставили в деяние едвам 50% от индустриалния потенциал. Ако газовият дефицит продължи, индустриалните пещи скоро ще останат без разполагаем амоняк. Липсата на предложение на химикала може да наруши и доставките, нужни за отнасяне на излъчванията от работещите на дизел камиони, които се движат по транспортната мрежа на Германия.

Лобистите и работещите в бранша на чистотата са уверени, че немските управляващи ще одобрят проекта, тъй като има малко други възможности на ръководството на боклуците - Берлин забрани наземните сметища през 2005-а и в този момент изгаря към 25 млн. тона боклуци всяка година. Този развой е част от витално значимата инфраструктура на страната и би трябвало да се одобряват краткотрайно увеличени нива на нездравословните излъчвания, с цел да се запази.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР