Германия и Украйна имат различна оценка за Северен поток-2, но

...
Германия и Украйна имат различна оценка за Северен поток-2, но
Коментари Харесай

Меркел увери Украйна: ЕС ще контролира Северен поток-2

Германия и Украйна имат друга оценка за " Северен поток-2 ", само че Европейският съюз ще може да контролира размера на доставките през газопровода. Това е декларирала немският канцлер Ангела Меркел при откриването на третия германско-украински конгрес в Берлин.

" Ние поставяме всички старания да запазим ролята на Украйна като директна страна и би трябвало да знаете, че на ниво Европа имаме опцията да контролираме посредством третия енергиен пакет какъв брой газ ще бъде доставен ", разяснява Меркел.

 Премиерът на Словакия: „ Северен поток 2 “ е напълно политически план
Премиерът на Словакия: „ Северен поток 2 “ е напълно политически план

Андрей Киска посети Киев...

Тя също по този начин добавила, че в Берлин " деликатно ще наблюдават политическата обстановка в Украйна да не се утежнява ".

По плана " Северен поток-2 " би трябвало да бъдат построени две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. м газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Новият газопровод се строи до настоящия " Северен поток ". Завършването на строителството е планувано за края на 2019 година

 Полша предизвести: Русия може да нападне Украйна след градежа на
Полша предизвести: Русия може да нападне Украйна след градежа на " Северен поток-2 "

В Полша никой не вярвал на Германия, че планът е единствено бизнес

Против плана интензивно се афишира Украйна, която се тормози да не загуби доходи от преноса на съветски газ, както и Съединени американски щати, които промотират втечнения си природен газ в Европейски Съюз. Те дефинират плана за политически и грозящ енергийната сигурност на Европа.

Меркел неведнъж означи, че Берлин преглежда плана " Северен поток-2 " като търговски, само че го свързва със запазването на преноса на съветски газ през Украйна. Москва също твърди, че " Северен поток-2 " не допуска прекъсване на преноса през Украйна за Европейски Съюз.

 Полша настоя Германия да се откаже от
Полша настоя Германия да се откаже от " Северен поток-2 "

" Този план не би трябвало да бъде осъществен "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР