Германия и Австрия властите задействаха планове за справяне с възможна

...
Германия и Австрия властите задействаха планове за справяне с възможна
Коментари Харесай

Германия и Австрия задействаха планове за справяне с криза в газовите доставки от Русия

Германия и Австрия управляващите задействаха проекти за справяне с допустима рецесия в газовите доставки от Русия.

В Москва дадоха да се разбере, че няма да желаят неотложно прекосяване към заплащане в рубли.

Германия задейства проект за изключителни ограничения при положение на прекъсване на газовите доставки. На този стадий ще се търсят способи за икономисване на горивото, само че при най-лошия сюжет ще се наложи отнемане на промишлеността за сметка на така наречен предпазени консуматори - измежду тях лечебните заведения и жилищните здания.

Сходни ограничения за по-внимателно наблюдаване на пазара постановиха в Австрия. Там доставките от „ Газпром “ се извършват към този момент, само че запасите са едвам 13 % от потенциала на хранилищата.

Другият огромен консуматор на съветски газ в Европа - Италия, ще изчака какви условия ще предложи „ Газпром “, преди да реши да задейства своя проект за изключителна обстановка. Това заяви италиански държавен източник, представен от Ройтерс.

Говорител на Кремъл увери, че Русия няма да изисква от клиентите си да заплащат в рубли още от на следващия ден. Преминаването към разплащане в съветска валута ще бъде последователно, сподели Дмитрий Песков.

Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков отхвърли настояването за възнаграждение в рубли да е в нарушаване на настоящите контракти на „ Газпром “ в Европа. В същото време Рябков изрази очакване, че Москва и Евросъюзът ще намерят решение на разногласието в околните няколко дни.

А ръководителят на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, Вячеслав Володин, съобщи, че Европа би трябвало да заплаща в рубли освен за природния газ, само че и за петрола, изкуствените торове, зърното и металите, които внася от Русия.

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки прикани Евросъюза да вкара налог върху съветските енергоносители, с цел да лиши съветския президент Путин, по израза на Моравецки, от „ този инструмент за изнудване “.

От своя страна министър председателят на Естония Кая Калас прикани приходите от съветските нефт и газ да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна.

В Украйна - допреди месец житницата на света - през днешния ден Организация на обединените нации се грижи за изхранването на 1 милион души, само че нуждаещите се са доста повече, обявиха от Световната стратегия по прехраната, визирайки ситуацията в обкръжените градове като Харков и Суми.

Украинското държавно управление има ресурси от храни за две години, само че блокадата на градовете му пречи да изхрани народа си, а блокадата на черноморските пристанища му пречи да изнася продукция за 1 милиард и 500 милиона $ месечно.

Във видеообръщение пред Норвежкия парламент през днешния ден президентът Зеленски прикани Европа като ответна мярка да затвори пристанищата си за съветски кораби.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР