ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас. Това заяви

...
ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас. Това заяви
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас

ГЕРБ ще поддържа 1 лев дотация за глас. Това съобщи Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по време на почналия спор по Закона за политическите партии. „ ИТН ” на Слави Трифонов внесе дълго чаканата корекция за понижаване на партийните дотации от 8 лв. за глас на 1 лев за глас..

Искам обаче да се замислите по какъв начин ще се финансират партиите и по какъв начин ще тече политическия живот в България, откакто Конституционният съд излезе предходната седмица с  решение, че юридическите лица не могат да финансират партиите, напомни Кирова.

Има доста други способи за финансиране – членски импорт, частни дарения, отговори представител на „ ИТН ”. И изнесе данни, че партията на Слави Трифов се финансира единствено от членски импорт, а 92% от приходите на ГЕРБ са от държавна дотация.

„ ИТН ” няма държавна дотация, тъй като до момента не се е явявала на избори, опонира Кирова, която преди да влезе в ГЕРБ бе регионален координатор на партията на Слави Трифонов за Видин, само че бе изключена тъй като пи кафе с Борисов и се вози в джипката му. След това Кирова мина към ГЕРБ и оглави видинската листа на партията.

Колеги, доверието се мери в гласоподаватели, в това какво правиш за хората и районите, сподели Кирова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР