ГЕРБ-СДС регистрира кандидат-депутатската си листа за евроизборите на 9 юни.

...
ГЕРБ-СДС регистрира кандидат-депутатската си листа за евроизборите на 9 юни.
Коментари Харесай

Мария Габриел, Александър Йорданов и българската еврокомисарка - извън играта за изборите

ГЕРБ-СДС записва кандидат-депутатската си листа за евроизборите на 9 юни. Водач е отстраненият ръководител на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

Припомняме, че на евроизборите през 2019 година първото място бе за Мария Габриел. Номинираната от ГЕРБ за министър председател предходната и тази година обаче в този момент въобще не е измежду претендентите.

След подаването на документите в Централната изборна комисия (ЦИК) през днешния ден Росен Желязков разяснява:

„ Няма изненади в нашата листа. Тя е постоянна, няма вътрешни противоборства, няма да чакаме и вътрешна конкуренция, а по-скоро ще чакаме доста работа, с цел да оправдаем доверието като водеща политическа мощ и като най-голямата група, която България би трябвало да образува в Европейския парламент в границите на Европейската национална партия. “

Желязков не отговори за какво в листата не са Мария Габриел и, която е актуалният български еврокомисар.

Бившият ръководител на Народно събрание е лидер и на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград на националните избори, които ще се проведат в един ден с европейските. След въпрос той кое ще избере – българския или европейския парламент, Росен Желязков съобщи, че „ това ще бъде политическо решение “.

Прави усещане, че от втора до пета позиция в евролистата се повтаря подредбата от 2019 година: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Ева Майдел.

На шестата позиция обаче от квотата на Съюз на демократичните сили е излъчен секретарят на партията Илия Лазаров вместо досегашния евродепутат.

Потърсен за коментар от Клуб „ Z ” господин Йорданов, който пък бе ръководител на 36-ото Народното събрание, съобщи: „ Съюз на демократичните сили е взело решение да бъде Илия Лазаров и да няма различен претендент. “

Александър Йорданов не си е правил отказ.

„ Аз даже не бях поканен на събранието (на СДС), на което това е станало “, уточни 72-годишният политик.

След въпрос по какъв начин си изяснява това, Йорданов сподели:

„ Не желая да разясня в този момент за медиите... Идва ново потомство и е значимо децата на яки комунистически и Държавна сигурност семейства да вървят напред. “

Попитан Илия Лазаров ли има поради, евродепутатът изясни:

„ Само това споделям. Нищо не споделям. Нямам поради Илия Лазаров. По принцип приказвам. “

Ето и цялата евролиста на ГЕРБ-СДС, оповестена от btvnovinite.bg:

1. Росен Димитров Желязков

2. Андрей Андреев Ковачев

3. Андрей Гришев Новаков

4. Емил Йорданов Радев

5. Ева Константинова Майдел

6. Илия Димитров Лазаров

7. Асим Ахмед Адемов

8. Николай Димитров Рашков

9. Алина Стефанова Милушева

10. Себастиян Жан Таджер

11. Борислав Красимиров Киров

12. Станислав Станиславов Петрунов

13. Георги Стоянов Владов

14. Цвета Ангелова Точева

15. Даниел Пламенов Пелов

16. Ваня Радомирова Тонева

17. Полина Венциславова Исаева

Днес стана ясно, че в кандидат-депутатската конкуренция за 50-ото Народно събрание се включва и някогашната кметица на София Йорданка Фандъкова. Тя ще е втора в листата за 25-и многомандатен изборен район-София след лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на предходния Столичен общински съвет (СОС) и зам.-председател на сегашния Георги Георгиев също е на челна позиция. Той е първи в листата на ГЕРБ-СДС за 23-и МИР-София.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР