ГЕРБ-СДС настоява президентът Румен Радев да заеме публична позиция по

...
ГЕРБ-СДС настоява президентът Румен Радев да заеме публична позиция по
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът да вземе отношение за прекратения от Минеков договор за наем на в. "Труд"

ГЕРБ-СДС упорства президентът Румен Радев да заеме обществена позиция във връзка с дейностите на своя длъжностен министър на културата за обстановката с вестник " Труд ". Това съобщи Тома Биков в декларация от името на парламентарната група.

Биков прикани президентът или да се разграничи изрично от дейностите на служебния министър, или да даде съответно пояснение за мотивацията им.

Биков изясни, че през вчерашния ден е станало ясно, че министърът на културата е прекратил контракт за наем на вестник " Труд ", който се помещавал в постройка, благосъстоятелност на Министерство на културата, откакто е спечелил конкурс, по време на който е предложил най-висока цена за наем на помещението. Поводът за решението на служебния министър на културата да приключи контракта от понеделник е закъснение на заплащане на наем за два месеца. В декларацията се показва, че откакто притежателите на вестник " Труд " са били предизвестени, че в случай че не погасят отговорностите си, договорът им ще бъде преустановен, те незабавно са изплатили всички дължими суми.

Въпреки това служебният министър на културата е прекратил контракта за наем, като по този метод е сложил пред съществени усложнения работещите във вестника, се показва в декларацията.

" Ако и този път Румен Радев замълчи и се скрие зад клишетата, ще считаме, че неговите паники за свободата на словото са били неискрени и подправени. Ако Румен Радев не реагира съответно в тази обстановка, ще считаме, че неговият длъжностен министър е само реализатор на поръчка за заличаване на всеки журналистически глас, който не е ориентиран в поддръжка на водената от служебното държавно управление политика ", съобщи Биков.

В декларацията се акцентира, че дейностите на министър Минеков против избрана медия, с чиито позиции не е склонен, не са казус и се визират систематични офанзиви против публичната телевизия и даването на отрицателни обществени оценки за работата на избрани публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР