ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната като първа политическа сила у нас

...
ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната като първа политическа сила у нас
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната

ГЕРБ изпреварва " Продължаваме промяната " като първа политическа мощ у нас тъкмо година след последните постоянни избори за Народно заседание. Това демонстрират данните от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет линкс ", извършено измежду 1029 пълнолетни лица в интервала 22-29 март.

Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ получават малко над 22% %, следвани от " Продължаваме промяната " с поддръжка от близо 20%. Трета политическа мощ е Българска социалистическа партия с 11.6%. Движение за права и свободи и " Възраждане " имат подобен резултат - 8,2 на 100.

Според изследването, при предварителни избори в Народното събрание влизат още " Демократична България " и " ИТН ", надлежно със 7,6% и 6,7% поддръжка.

Данните демонстрират, че доверието към кабинета спада с 10% спрямо януари. Сходна е наклонността и при доверието в Народното събрание, като от януари до март доверието е спаднало със 7%.

Според интервюираните Кирил Петков продължава да е най-харесваният политически водач у нас с 27% утвърждение, само че недоверието към него е 50%. След него е ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21% % утвърждение и 65 на 100 отрицание. Слави Трифонов е желан от 18% от интервюираните, недоверието към него е 64 на 100.

Костадин Костадинов е желан от 16% (неодобрението е 60%), Корнелия Нинова има 15% утвърждение (неодобрение 69%), а Христо Иванов е желан от 14% от интервюираните (60% неодобрение). Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ получава доверието от 11 на 100 от запитаните (неодобрението е 77%).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР