ГЕРБ и Продължаваме промяната приближават позиции като разликата между тях

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната приближават позиции като разликата между тях
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ и ПП с разлика от 0,7 на сто

ГЕРБ и " Продължаваме промяната " доближават позиции като разликата сред тях е под 1 %. Вземат надлежно 22,2 на 100 и 21,5 на 100 от гласовете, в случай че изборите бяха през днешния ден.

Това сочат данните от национално представително изследване, финансирано и осъществено взаимно от бТВ и „ Маркет линкс “, извършено измежду 1024 пълнолетни жители в интервала 2 – 10 юли по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Третото място е за Българска социалистическа партия с 11,6 % пред Движение за права и свободи, което е с малко над 9 на 100.

Следват „ Демократична България “ (8,3 на сто). „ Възраждане “ (7,6 на сто).

Седмата политическа мощ е „ Български напредък “ с резултат към, само че въпреки всичко над чертата за влизане в Народно събрание - 4,3 на 100. Има Такъв Народ не намира място в предстоящ парламент, сочат данните на организацията. Политическата мощ, която преди година, беше с най-голям резултат, в този момент би взела 3,2 на 100 от гласовете.

Президентът Румен Радев е единственият, при който доверието надвишава недоверието.

На сериозна отдалеченост, само че втори след него, е някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев - два пъти по-малък % доверие - 24 на 100 и преобладаващо съмнение.

Премиерът в оставка Кирил Петков е на третата позиция - 22 на 100 доверие, а недоверието към него е три пъти по-голямо - 66 %.

Подобно е отношението и към някогашния министър-председател Бойко Борисов (съответно 21 на 100 против 66 на сто). При лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова процентите са 20% доверие и 65% съмнение.

На дъното на класацията е Слави Трифонов.

Анкетираните са развоени по въпроса дали би трябвало да има нови избори. 43 на 100 желаят кабинет в това Народно събрание. Почти толкоз - 41 на 100, избират още веднъж да гласоподават. 17 на 100 не могат да преценяват кое е по-добро, или е по-малкото зло.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР