ГЕРБ и Обединени патриоти внасят промените в Закона за НСО.

...
ГЕРБ и Обединени патриоти внасят промените в Закона за НСО.
Коментари Харесай

Кой да бъде охраняван вече ще решава еднолично шефът на НСО

ГЕРБ и " Обединени патриоти " внасят измененията в Закона за НСО. С тях шефът на службата ще получи право самичък да дефинира кой и при какви условия да бъде охраняван от държавна защита. Текстовете са изпратени за мнение в ДАНС, Министерство на вътрешните работи и държавните организации " Разузнаване " и " Военна информация ".
Поправките регламентират метода, по който ще се взимат решения за степента на заплаха на лицата и обектите, които би трябвало да бъдат охранявани. Това ще прави шефът на НСО с удостоверение от президента, оповестява БНР.
" Началникът на службата, с цел да извършва тези си пълномощия, ще изисква информация от ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Дръжавна организация " Разузнаване " и " Военна информация ", то и до момента беше по този начин, за осъществяване на пълномощията си, с цел да вземе това решение ", изясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.
Лазаров сподели още, че терзания за еднолична власт не може да има.
" В закона за НСО категорично е записано, че се работи при единоначалие. Тя, в последна сметка, е военизирана работа, по този начин, че терзанията не биха били по-големи и той няма такива, в случай че се касае да вземем за пример в Министерството на защитата, първо.
Второ, в закона си остава ситуацията, че това е работа към президента и той реализира общо управление и надзор. Това не се трансформира. Това е реалност ", означи още той.
Измененията ще бъдат синхронизирани със Закона за Министерство на вътрешните работи, който беше изменен неотдавна и който регламентира Главна дирекция " Жандармерия ", " Специални интервенции " и " Борба с тероризма ", за който президентът наложи несъгласие, което депутатите отхвърлиха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР