ГЕРБ брани Русе и Враца с оставането на Дунав и

...
ГЕРБ брани Русе и Враца с оставането на Дунав и
Коментари Харесай

Футболът стана коз за кметските избори

ГЕРБ брани Русе и Враца с оставането на Дунав и Ботев в първа лига Арда влезе в елита и може да донесе пети мандат на Хасан Азис в Кърджали
 

От времето на античния Рим се знае, че народът се нуждае от самун и зрелища . Знаят го и всички претенденти за кметове, които през ноември ще излязат на изборната писта.

Обикновено работата с хляба, разбирай заплатите, не постоянно е по силата на локалните управници. Ако няма огромни компании в района, всички старания на градоначалниците увисват във въздуха.

Далеч по-постижими наподобява обстановката със зрелищата. Средства за фестивали, концерти и увеселения се заделят и в най-сиромашките общини.

Проучванията обаче демонстрират, че максимален резултат има общината да може да се похвали с първокласен футболен отбор.

Царят на спортовете подсигурява най-вече аудитория и буди най-вече пристрастености.

Затова и прекрояването на футболната ни карта има директна връзка със задаващия се локален избор наесен.

Най-голямата еуфория е в Кърджали , където за първи път имат тим от елитната футболна лига.

Арда към момента не може да играе домакинските си мачове на локалния стадион поради неналичието на осветяване, само че клубният необут Петър Пешев е сигурен, че казусът скоро ще се реши.

За това ще спомага с цялостна мощ и кметът Хасан Азис , който може да подкара пети следващ мандат на вълната на футболните пристрастености, които тресат целия град. При това ентусиастите

Младият и упорит кмет на Враца Калин Каменов евентуално ще донесе още един триумф на ГЕРБ, тъй като почитателите няма да не помнят какъв брой старания постави отборът да се стабилизира и оцелее в елита. Половин година локалните ентусиасти се радваха и на звездното попълнение Валери Божинов. Макар да остане в историята като играча, сменил най-вече клубове любимецът на фолк дивите е обличал екипа на грандове като Манчестър Сити и Ювентус.

Оставането на отбора на Дунав измежду най-хубавите ще бъде коз и за русенския кмет Пламен Стоилов от ГЕРБ, който се кани да завоюва втори мандат макар обичайно мощното показване на Българска социалистическа партия на север от Балкана.

Най-успешният общински отбор Берое за малко не стигна до евротурнирите и се затвърди като тим от топ 6 у нас.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров няма виновност за пропадането на другия локален отбор Верея, който беше частен план на строителния бизнесмен Галин Михайлов, наследник на боса на " Трейс " Николай Михайлов.

Възходът на пловдивския Локомотив , спечелил националната купа, съответства с тежките рецензии към кмета Иван Тотев , който е върл почитател на другия гранд под тепетата-Ботев. Най-вероятно обаче още веднъж обожател на " канарчетата " ще го наследи на поста, тъй като не се вижда изявен локомотивец измежду водещите политически фигури в Пловдив. Спас Гърневски беше последният градоначалник, който освен симпатизираше на локалното Юве, само че даже за малко беше негов президент.

Във Варна след абсурда за купени играчи шефовете на Черно море натириха половината тим отпред с легендата Георги Илиев, само че в този момент отвориха кесията за попълнения. Кметът Иван Портних може да се похвали, че в края на мандата му възкръсна и другия локален отбор Спартак, който се завърна в " Б " група.

Същата наслада изпитаха и почитателите на плевенския Спартак . Местният кмет Георг Спартански , който беше повдигнат от Реформаторския блок, към този момент получи уверения от футболния съюз за финансиране за възобновяване на терена зад градския стадион.

Така Плевен може да хвърли ръкавица на най-спортния град на Северозапада - Монтана , чийто отбор за малко не се върна в елита, само че пък локалните почитатели могат да гледат тимове по волейбол и баскетбол, които са измежду любимците в националните шампионати. Може би и по тази причина кметът Златко Живков финишира своя пети мандат и към този момент гледа към идващия.

След пропадането в аматьорските групи Бургас още веднъж има професионален клуб откакто Нефтохимик се завърна във втора лига. Което значи, че локалният властник Димитър Николов още веднъж може да гони рекордни резултати, познати единствено по времето на Тато.

Най-вероятно още следващата година ще гърмят шампанско и в Благоевград , където локалният Пирин получи мощен спонсор в лицето на Емирейтс. Така с изключение на с най-вече санирани блокове претендентът за още един мандат Атанас Камбитов от ГЕРБ ще може да се похвали и със завръщането в елита на отбора, дал на родния футбол Димитър Бербатов.

Световният образец също сочи, че футболът е значимо оръжие в политиката.

Най-славните години на Силвио Берлускони бяха по времето, когато беше притежател на Милан. Руският президент Владимир Путин пък съумя да се пребори за домакинство на международно състезание преди да завоюва четвърти мандат. Пак по негова воля босът на лондонския Челси Роман Абрамович трябваше да се нагърби и с длъжността губернатор на затънтена Чукотка.

Изобщо Цар Футбол царства и в политиката.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР