Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви за агенция Асошиейтед

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви за агенция Асошиейтед
Коментари Харесай

Антониу Гутериш се съмнява, че страните ще изпълнят климатичните си обещания от Глазгоу

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи за организация Асошиейтед прес, служейки си с медицински термин, че задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса е " на системи ". Той изрази подозрение, че държавните управления ще изпълнят поетите обещания на форума в Глазгоу за ограничение на излъчванията на нездравословни газове.

Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени в Глазгоу завършва през днешния ден, като натискът върху международните водачи и държавните управления за реализиране на значима договорка за климата е извънредно огромен. Въпреки своите опасения Антониу Гутериш въпреки всичко съобщи, че " вярата умира последна ". Той предизвести, че обещанията за понижаване на излъчванията ще бъдат безсмислени, в случай че държавните управления не престават да влагат във изкопаемите горива.

По-рано ръководителят на делегацията на Европейски Съюз Франс Тимерманс предизвести, че обещанието за преустановяване на дотациите за изкопаемите горива би трябвало да остане в текста на заключителната декларация. Едни от най-големите експортьори на изкопаеми горива като Саудитска Арабия и Австралия бяха упрекнати, че се пробват да разводнят текста в проектодокумента, където се приканва за " поетапно ускорение на преустановяване на потреблението на въглища и дотациите за изкопаемите горива ".

" Индипендънт " даже написа, че към момента липсва съглашение по редица основни проблеми.

Междувременно от придвижването " Приятели на Земята " приканиха домакина Борис Джонсън да се върне незабавно в Глазгоу и да упражни цялото си въздействие за сполучлив излаз от срещата и приемане на съответен документ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР