Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди за заплахи, отправени

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди за заплахи, отправени
Коментари Харесай

Антонио Гутериш предупреди за нарастваща заплаха от крайнодесни групировки

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести за закани, отправени от крайнодесни групи и групи за предимство на бялата раса на Запад, откакто управляващите в Германия разкриха, оповестява Ал-джазира.

Шефът на Организация на обединените нации уточни, че казусът в Германия е единствено един образец за опасността, представлявана от крайната десница за демократичните общества по света. По думите му най-голямата опасност от тероризъм през днешния ден в западните страни идва от крайнодесните, неонацистите и бялото предимство.

Мисля, че би трябвало да бъдем доста ясни и доста твърди в осъждането на всяка форма на неонацизъм, бели расисти, всяка форма на антисемитизъм, антимюсюлманска ненавист. Това явно е опасност и ние би трябвало да се борим с тази опасност с голяма увереност, добави той.

Гутериш направи коментар и по тематиката дали Илон Мъск, новият и променлив притежател на обществената медийна платформа Twitter, е опасност за свободата на словото. Според него фирмите за обществени медии имат особена отговорност да запазят свободата на пресата и да заобикалят разпространяването на ненавист в своите платформи.

Моята рекомендация към всеки, който има каквато и да е платформа, е да се увери, че свободата на изложение, изключително на публицистите, се зачита и че езикът на омразата, неонацизмът, бялото превъзходство и другите форми на екстремизъм не намират своя път през тези обществени платформи, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР