Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не изключва

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не изключва
Коментари Харесай

Столтенберг: Превземането на Бахмут от Русия не е повратна точка във войната

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че не изключва опцията Бахмут да бъде високомерен от съветската войска в идващите дни , цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Говорейки преди среща с министрите на защитата на Европейски Съюз и Украйна, Столтенберг разяснява тежките боеве, които не престават покрай Бахмут в Донецка област:

" Това, което Русия се пробва да компенсира като качество, е количеството. Те (руските военни) претърпяха тежки загуби, само че в това време не можем да изключим, че Бахмут може в последна сметка да падне през идващите дни . И затова също е значимо е да се подчертае, че т ова не значи, че несъмнено е налице повратна точка във войната . Това просто акцентира, че не би трябвало да подценяваме Русия ", сподели той.

В сряда сутринта, че украинската войска се е отдръпнала от източната част на Бахмут през река Бахмутка, а ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че.

По-късно украинските медии оповестиха, че Александър Сирски, командващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, е дошъл в Бахмут за четвърти път в границите на две седмици. В телеграм канала на генерала беше оповестено видео, на което той връчва награди на бранителите на града.
 И Зеленски призна: Падането на Бахмут открива нови възможности пред съветската експанзия
И Зеленски призна: Падането на Бахмут открива нови възможности пред съветската експанзия

Ето за какво нашите момчета стоят на позициите си там, уточни украинският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР