Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери днес, че предстоящото

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери днес, че предстоящото
Коментари Харесай

Столтенберг коментира голямото американско военно учение в Европа

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери през днешния ден, че идното огромно американско военно обучение в Европа не е ориентирано против Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитрайки Агенция Франс Прес.

Учението "Defender-Europe 20 " ще е най-голямото американско разрастване в Европа от 25 години. Около 37 000 военни от 18 страни ще вземат присъединяване в маневрите през май и юни, основно в Германия, Полша и балтийските страни. След години на понижаване на числеността на военните в Европа след края на Студената война, това изпращане на военни е отражение на обстановката след анексията на Кримския полуостров от Русия през 2014 година, означи Агенция Франс Прес. Около 20 000 американски военни ще се причислят към намиращите се на европейска територия към 9 000 бойци.

Столтенберг: НАТО ще разшири наличието си в Близкия изток съгласно страните от района

Това обучение "илюстрира мощния ангажимент на Съединени американски щати към НАТО и към свободата и сигурността " на Европа, сподели Столтенберг пред организацията. "То не е ориентирано към никоя съответна страна, а цели да покаже способността за бързо разрастване на американските сили в Европа за отбрана на съдружниците от НАТО при нужда ", добави той. "НАТО е защитителен съюз и това обучение е с отбранителна цел. Не търсим борба с Русия, само че истината е, че дейностите на тази страна напоследък разклатиха стабилността и сигурността ", сподели още Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР